Advertentie

Hoe lang is het geleden dat er in één jaar tijd een hele trilogie verscheen? Wel een tijdje, denk ik zo. Leuk dat het bij deze reeks nog eens vooruit ging, zodat je niet na twee jaar je zit af te vragen wat er nu in godsnaam gebeurde in Boek 1.
Volgens mij volgen verhalen als deze een bepaald stramien. Dat is natuurlijk bij fantasy en dergelijke ook zo, dat weet ik wel, daar is het meestal ook gewoon 'goed versus kwaad', maar hoe dat dan ingevuld wordt, daar zijn nog wel meer mogelijkheden mee. Met een thriller/detective à la Truth or Dance is dat moeilijker en komen vaak dezelfde motieven terug. Het is niet de eerste keer dat ik dit soort boeken lees. Aan de ene kant zou ik daarom willen zeggen: het verhaal is niet echt origineel, maar eigenlijk vind ik dat net iets te cru voor dit soort verhaal, want het gaat ook niet echt om die originaliteit. In verhalen als dit zijn zaken als spanningsopbouw en mysterie belangrijk, en dat zit hier wel goed, volgens mij.
In Boek 2 had ik een stuk of drie namen waarvan ik vermoedde dat ze ermee te maken konden hebben en - als ik het me goed herinner - dan had ik het wel wat bij het rechte eind. Sommige mensen vinden dat misschien irritant, zouden het verhaal dan 'doorzichtig' of iets dergelijks noemen, maar mij stoort dat eigenlijk niet.
Waar ik wél (een beetje) aan stoorde zijn de personages, omdat gewoon geen van allen me echt aanspraken. Er is niks mis mee, hoor, maar soms zijn er gewoon van die boeken waarvan de personages je niks zeggen, en dat was hier wel wat het geval. Nu niet dat dat zo'n ramp is.
Het enige waar ik me écht vragen bij stelde waren een paar overduidelijke zaken. Ik had al snel door wat er met die kat was, en ik vind het ook nogal stom dat India (of wie dan ook) zo geschrokken was dat Truth or Dance toch gewoon alles van die geheime telefoonnummers en -namen. Kom op. Hackers hebben dat zo gefikst. (Niet dat ik ervaring heb, maar goed.)
Al bij al wel een oké reeks. Nu niet iets waar ik van achterover val, maar in Nederlandstalig YA-land toch wel een van de opvallendere van de afgelopen jaren.
6,4/10
Gemiddelde rating voor de reeks: 6,3/10

PS Chinouk, ik was teleurgesteld dat je nu niet weer bij de sleepover was hoor. Ik dacht, dan kan ze dat derde boek signeren, maar ja, niet dus ;)

Reacties op: Mooie afsluiter

41
Dance or Die - Chinouk Thijssen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,95
E-book prijsvergelijker