Dit werd vast een mooi boek
Ik voelde me meteen op mijn gemak bij de eerste pagina. Dit werd vast een mooi boek.
Helaas viel het daarna wat tegen allemaal; het las wel lekker weg hoor, maar Bowen had zijn kruit wel zo’n beetje verschoten na het mooie begin. Het verhaal las verder als een van J.G. Ballards verhalen: interessant, maar niet ‘speciaal’.
Het boek (uit 1958) paste John (hij was ook toneelschrijver) later aan voor het toneel; het stuk werd halverwege de jaren 70 eerst in Engeland en daarna in de VS opgevoerd, maar werd nooit een groot succes. Ook de film (jaja) werd geen succes.
Spoiler alert:
Waar bij ‘Heer van de vliegen’ van Golding het eind zo allesbetekenend is, bederft Bowen zijn boek juist door aan het eind een laatste paragraafje (twee zinnen) toe te voegen waarin ie een en ander gaat uitleggen, dankuwel.
Spoiler alert: