Advertentie

Verhalen over de kinderen en kleinkinderen van Carmiggelt. Dus vertelt door een vader en een grootvader. Bijgevolg een jonge Carmiggelt in volle carrière uitbouw die weinig tijd heeft en in een hels ritme zit en de oudere, meer gezapige Carmiggelt die nu wel de tijd heeft voor zijn kleinkinderen, die geen (financiële) zorgen meer kent en geniet van het leven.
Wat ontbreekt is eigenlijk een critiekje door zijn zoon, hoe die het verschil ziet tussen vader als godheid (kinderstandpunt) en vader als makkelijke babysit (standpunt van de volwassene die nu zelf midden in het leven staat).
Korte stukje, op zich vaak banale onderwerpen (maar niet voor kinderen!), die de volwassene met verstomming slaan en waar Carmiggelt vaak onverwacht "onvolwassen" op reageert. Je proeft dat Carmiggelt zijn eigen jeugdjaren nog niet volledig ontgroeid is (ook niet als grootvader) en beter wil doen dan zijn eigen vader, maar ook beter dan hijzelf als vader. Mooi, soms ontroerend en uit het leven gegrepen. Terecht vaak geroemd als zijn beste werk.

Reacties op: Terecht vaak geroemd als zijn beste werk.

6
Kinderen - Simon Carmiggelt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker