eenvoudige thrillernovelle
Ook uitgeverij Luitingh-Sijthoff doet een duit in het novellezakje. Er verschijnen drie boeken onder de noemer 'Misdadig Goed ', ya-thrillers. De andere twee liggen keurig op hun leesbeurt te wachten. begonnen met het boek van Jennefer Mellink, een auteur van wie ik alle boeken voor jongeren heb gelezen.
Haar schrijfstijl is heel eenvoudig en dat is hier niet anders.
Het verhaal gaat over de zestienjarige Jessie die tijdelijk - in afwachting van hun nieuwbouwhuis - in een caravan woont. Er gebeuren echter nare dingen: een dode opengesneden rat en als dieptepunt de onthoofde kat van Jessie. uiteraard is de vraag: wie is verantwoordelijk voor deze misselijkmakende en angstaanjagende gebeurtenissen? Vriend ferry helpt Jessie door camera's te installeren, maar vooralsnog levert dat weinig op.
Het ligt wel enigszins voor de hand wie de dader is. Daar hoef je geen super speurneus voor te hebben ontwikkeld.
Het verhaal kent voor dit genre een traditionele opbouw. De dader komt in cursief aan het woord.
Het boek -gelukkig beter vormgegeven dat de uitgaven van uitgeverij Kluitman(prettig leesbaar lettertype) biedt voor de doorgewinterde lezer vrijwel niets. Het is gericht op de - helaas- erg grote groep leeshaters die wellicht nog gemotiveerd raken door een wervende beschrijving van de docent Nederlands en de geringe omvang.
Voor mij zelf hoop ik dat de andere twee delen meer te bieden hebben. Zelf kom ik niet verder dan 2,5 ster, maar gezien het doel van deze boeken ronden we naar boven af.