Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wat een naar boek

Eindelijk heb ik het boek uit, maar wat heeft me dat een moeite gekost. Keer op keer legde ik het boek weg, ik kon er niet meer tegen. Maar dan gaf ik mezelf de opdracht: je kunt er alleen een zinnig oordeel over hebben als je het tot de laatste regel hebt gelezen.
Het begint met een overvloed aan namen en situaties, zo, dat ik er een schema met aantekeningen bij moest maken om alles uit elkaar te houden. Ook verwarrend is dat ieder hoofdstuk vanuit een ander perspectief wordt verteld. Bij ieder hoofdstuk staat voor mij nu: Jude (hij) of een andere hoofdpersoon.
Het is een boek over vrienden en vriendschap en wat hun invloed op elkaar is. Hun achtergronden worden uitgebreid uit de doeken gedaan. Alleen van Jude krijg je af en toe een brokje te lezen, maar die is zelf ook het minst mededeelzaam. Dat wordt later uitgebreid goed gemaakt, totdat je denkt, stop dit nou nooit?
De verhalen over alles wat met Jude te maken heeft, worden zo tot in de meest afschuwelijke details opgevoerd. Wat bezielt die schrijfster om dat zo uitvoerig aan ons te vertellen? Het boek had zeker 200 bladzijden dunner kunnen zijn, als zij de beschrijvingen aan onze fantasie had overgelaten.
Zij kan zeker heel goed schrijven, dat zijn wel 5 sterren, maar de manier waarop is voor mij maar 2 sterren waard. Het lezen heeft me verdriet gedaan, maar ook mijn uren erna verpest. Ik had minstens een uur nodig om weer tot mezelf te komen. En nu snel weer een feel-good boek lezen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Tuanbelanda1946

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.