prachtig boek met wijze lessen

Tussen De boeken 28 november 2025
De dag dat Mees Sinterklaas werd, wat een onwijs leuk en gezellig kinderboek is dit, uiteraard helemaal passend bij de tijd van het jaar.

We volgen in dit boek Mees en Mees is een gewone jongen die bij zijn opa en oma woont. Mees heeft niet iets nodig, heeft geen dure wensen op zijn lijstje staan. Maar toch is het noodzakelijk voor Mees op zijn verlanglijstje bij de Sint te krijgen. Dit probeert hij te doen op het moment dat de Sint en zijn pieten op school zijn, echter is de gehele inkt doorlopen, en is het lijstje niet leesbaar.

Mees is een jongen die aan andere denkt niet aan zichzelf, op zijn lijstje staan namelijk 2 dingen eentje voor zijn opa en eentje voor zijn oma. Mees laat zien dat het juist daarom draait, om andere helpen altijd! Zoals altijd gaat er weer van alles mis, en word de Sint ziek. En dan gebeurt er een wonder.. de Sint heeft Mees aangewezen als vervanger, Mees moet er nu voor zorgen dat ieder kind zijn cadeautje krijgt. En er is nog veel werk te doen. Gaat dit Mees lukken? Ook als hij tegen gewerkt wordt?

Prachtig boek zoals we van Lyona gewend zijn. De boodschappen die zij altijd in boeken verwerkt in goud waard. Het draait niet om rijk of arm, wit of gekleurd, jongen of meisje. Het draait om elkaar helpen.

Ik denk dat het ook belangrijk is voor leerkrachten, om zo’n soort boek in de klas voor te lezen, niet elke ouder heeft het breed om bergen cadeaus te kopen voor hun kinderen hoe graag ze het ook zouden willen. Maar dat maakt een kind niet minder.

Meer recensies van Tussen De boeken

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.