Geweldig mooi boek
Als je alleen die cover zit krijg je al zin om te lezen toch? Ik las dit boek samen met mijn nichtje en ze is er weg van. Sterker nog ze neemt het boek mee naar school om in de klas te zetten.
We volgen Mimir die heel vaak verhuisd omdat haar vaders huizen opknappen en dan weer doorverkopen, zo komt ze op vele plekken maar deze plek ik misschien wel het vreemdst. Ze komt met haar vaders terecht in een boerderij die van Minerva is geweest, een op zijn zachts gezegd een beetje een rare vrouw. Zij is overleden en heeft de dieren achtergelaten op de boerderij wel onder de zorg van Firmin. Maar nu Mimir hier komt wonen is de zorg voor haar, en ze merkt al snel dat het geen gewone konijnen zijn.. Ik bedoel heb jij wel eens een blauw konijn gezien?
Daar Mimir, zo vaak verhuist met haar vaders komt ze ook vaak op een nieuwe school terecht dit keer op de Breintrein. Echter is dit een hele kleine school met een handjevol leerlingen en maar 2 leerkrachten een Kobold van een schoolhoofd. Ze maakt snel vrienden dus hoopt er het beste van.
Echter komt ze al snel in de problemen, en ontdekt ze een groot geheim….
Het is een prachtig boek, vol wijze levenslessen prachtige stukken tekst en prachtige tekeningen.
Elke leerkracht zou dit boek vanaf groep 4/5 voor moeten lezen dan wel in de klas hebben moeten staan om het zelf te lezen. Het boek verteld een mooi verhaal met grappige scheldwoorden ( aldus mijn nichtje ) maar het boek verteld zoveel meer. De tekeningen zijn gemaakt door Marijke ten Cate zo mooi!
Een van de vele mooie stukjes vond ik o.a. ‘’ Haat heeft al voor veel problemen gezorgd, maar het heeft nog nooit een probleem opgelost’’
Echter komt ze al snel in de problemen, en ontdekt ze een groot geheim….