Leuk boek

Tussen De boeken 22 november 2025
Durf jij op de trein naar Nachtland te stappen? Midden in de nacht worden Tilly en haar hond Gipsy opgepikt door de magische Nachttrein. Samen met andere kinderen, een vreemde conducteur, een spookmachinist en een gekke kokkin reist Tilly voor een magisch avontuur naar het mysterieuze Nachtland. Daar moeten ze uitzoeken waarom de bloemen van Nachtland niet meer bloeien. Zullen ze erin slagen om hun nachtmerries te overwinnen en daarmee ook de wereld te redden?

Het is een ‘’spannend’’ verhaal voor kinderen vanaf een jaar of 8. Haar schrijfstijl is vlot, en het zijn redelijk korte hoofdstukken waardoor je gemakkelijk door wilt leven. In het boek volgen 6 kinderen van elk continent een die last hebben van nachtmerries, durven ze in de nachttrein te stappen en zo voorgoed verlost worden van hun nachtmerries?

Zo makkelijk is het natuurlijk niet, daarvoor moeten ze wel naar Nachtland en een quest voltooien, ik had verwacht dat ze echt heel spannend zouden zijn dit is niet het geval, waardoor het boek voor veel kinderen toegankelijk is. Ik had verwacht dat alle nachtmerries echt als stap doornomen zouden worden. Maar dit was niet het geval. Het is een quest voor de hele groep, en onderweg komen ze allerlei obstakels tegen die niet heel spannend zijn, wel vind ik de boodschappen in het boek erg mooi en helaas erg waar.

Mooi boek, absoluut ik zou het zelf alleen niet bestempelen als spannend, mijn nichtje vond hem ook niet heel spannend, wel erg leuk.
En hoe fijn zou het zijn als er een nachtrein zou bestaan zodat geen enkel kind meer last heeft van nachtmerries!

Meer recensies van Tussen De boeken