Goeie thriller
Moet ik me schamen als ik je ga vertellen dat dit het eerste boek is van Grisham dat ik las… Nee toch? Nou ja mocht je wel vinden dat ik me moet schamen kan ik je wel zeggen het smaakt naar meer! Dankjewel voor dit recensie exemplaar
Korte inhoud: Advocaat Simon Latch verdient net genoeg om rond te komen. Maar wanneer hij Eleanor Barnett ontmoet, een oudere weduwe die een nieuw testament nodig heeft, keren zijn kansen. Eleanors echtgenoot heeft haar namelijk een klein fortuin nagelaten waar vrijwel niemand van afweet.Dan blijkt dat het verhaal van de weduwe niet klopt, en wordt Simon aangeklaagd voor moord. Hij weet dat hij onschuldig is, maar hij zou zomaar levenslang kunnen krijgen. Om zichzelf te redden, zit er dan ook maar één ding op: zelf de echte moordenaar vinden.
Ik vind zijn schrijfstijl fijn om te lezen, alleen had ik in het begin wel moeite om in het verhaal te komen. Het was wat langdradig. Het is vooral een juridische thriller met af en toe een psychologische thriller een goeie mix dus. We volgen dus een advocaat die zijn geld verdient door het opstellen van testamenten niet zoals je van een advocaat zou verwachten veel geld niet eens genoeg voor zijn eigen scheiding maar dan ontmoet hij Eleanor. En moet hij zijn onschuld gaan bewijzen. Het einde is wat abrupt en sommige personages zouden meer aandacht mogen hebben ontvangen, dat maakt het boek niet minder ik denk alleen wel dat het het boek beter had gemaakt. Het is een dikke pil, en het is dan een gemiste kans, dat niet alles even uitgebreid is bedoel paar bladzijden extra maakt dan ook niet uit.
Ik heb geen vergelijksmateriaal met eerdere boeken van hem maar zal er zeker in de toekomst nog meer van hem gaan lezen.
Dankjewel dikke 3.5 ster