Geweldig goed boek

Tussen De boeken 28 januari 2026

Ik val meteen met de deur in huis als je van jeugdboeken houdt en van spannende boeken met een zeer goed einde moet je dit boek lezen. Dit is het eerste deel in een serie van 4.

Zeer korte inhoud; iemand heeft een huis gekocht, een prachtig huis en heeft daar nog alle spullen van de oude bewoners gevonden, waaronder een dagboek. De koper van het nieuwe huis is opzoek naar de eigenaar van het dagboek. Hij heeft voor het gemak het dagboek overgetypt zodat het gemakkelijker te lezen is, en misschien kennen wij de eigenaar van het dagboek wel… geniaal begin

Je leest dus inderdaad een dagboek van jongen die net verhuist is, en hij heeft het idee dat het spookt in het huis, natuurlijk weet hij dat spoken niet bestaan toch? Maar er gebeuren allerlei onverklaarbare dingen sinds ze zijn verhuist naar het huis van tante Clara… Wie was tante Clara eigenlijk… het is dus zoals gezegd een dagboek wat je leest, met elke dag netjes de dagen vermeld. Goed te volgen en er gebeuren inderdaad zeer vreemde dingen, maar zoals zijn vader zegt een oud huis maakt geluid… dat is nu eenmaal zo… maar wat als het toch iets heel anders blijkt te zijn dan de wind, kunnen ze zichzelf dan nog redden? Of worden ze opgeslokt door het huis? Om daar achter te komen moet je het boek echt gaan lezen. Super goed boek spannend boek, en Erik Jan heeft een heerlijke schrijfstijl! Ik ben Fan!

Ook onwijs leuk weer gedaan net als met moordfeest, ook hier hebben bepaalde bladzijden weer spetters, wat voor spetters tja dat mag je zelf bepalen, inkt bloed? Ik ben onwijs benieuwd naar het tweede deel.

Meer recensies van Tussen De boeken