prachtig prenten boek over de dood en herinneringen

Tussen De boeken 23 januari 2026
Korte inhoud: Meis heeft een grote zus met wie ze het liefste speelt. Met wie ze avonturen beleeft, en in de hoogste bomen klimt. Maar sinds kort voelt Meis zich vreselijk alleen. Haar zus is er niet meer…. Gelukkig ontdekt ze dankzij haar fantasie dat haar zus dichterbij is dan ze ooit had durven dromen.
Mijn mening: Wat een onwijs prachtig prentenboek is dit over de dood. Het blijft moeilijk over de dood praten zeker met kinderen. De vragen, het waarom vaak allemaal vragen waar we geen antwoord ophebben.. En dat is oke, zolang we maar open en eerlijk er over zijn, en de dood niet doodzwijgen. Natuurlijk is de dood eng, en onzeker maar des te belangrijker om er open over te praten.
Dit boek kan daarbij helpen. Het is een zeer kleurrijk prentenboek, over een meisje dat haar zus verliest en haar logische wijs mist. Maar ze heeft herinneringen aan haar zus. Herinneringen zijn zo ontzettend belangrijk. Voor iedereen, en ik haar herinneringen is ze samen met haar zus, beleefd ze de spannendste avonturen met haar zus, lachen ze knuffelen ze… is het zoals het hoort…. En juist die herinneringen zijn zo belangrijk.
Musthave als je kleine kinderen hebt, of voor in de klas. De dood hoort immers bij het leven en ja we denken er liever niet aan. Maar dit boek geeft op een laagdrempelige manier wel de mogelijkheid om gesprekken te voeren met kinderen over de dood.

Meer recensies van Tussen De boeken