Spannende YA Thriller
Het is de nieuwe YA thriller van Marieke Nijkamp. En we volgen 5 leerlingen van een school waar een verschrikkelijk ongeluk heeft plaats gevonden met een vreselijk verlies.
Vijf leerlingen hebben elk een stukje van de waarheid in handen, maar ook zo hun eigen geheimen.
De schrijfstijl van Marieke leest vlot weg, het verhaal is goed opgebouwd en de spanning neemt toe. We volgen dus 5 leerlingen, waarvan er 3 een eigen verhaallijn hebben, die zich afspeelt in het heden en in het verleden. Het is gemakkelijk te volgen.
Het verhaal is spannend, zeer goed uitgewerkt alleen het einde had van mij net iets uitgebreider gemogen. Het dorp is van slag, er heeft een brand plaats gevonden waarbij een leerling is overleden, geruchten gaan het dorp rond, logisch, was het moord, zelfmoord en wat deed ze op school midden in de nacht? Theo is van plan de waarheid boven water te krijgen, alleen is dat niet zo makkelijk als je denkt. Hij doet er alles aan om gerechtigheid te krijgen voor zijn vriendin. Gaat het het hem lukken?
Het boek begint trouwens wel met een waarschuwing, en ik vind dat dat heel goed gedaan is door de schrijfster, in het boek komen bepaalde dingen voor wat niet voor iedereen fijn is om te lezen. Heel goed dat de schrijfster daarvoor waarschuwt.
Ik heb echt genoten van dit boek. En geef het 4.5 ster. Dankjewel voor dit recensie-exemplaar. Als je van spanning houdt en geheimen is dit boek een echte aanrader