Advertentie
    Vanessa Geensen VIP Club

Een sluier van speren is het derde deel in de reeks “Het lied van het gebroken zand”. Dit verhaal leest wederom weer heerlijk. De zinnen zijn vloeiend geschreven en in begrijpelijke taal.
Elk hoofdstuk begint met een icoontje die past bij het gezichtspunt van de personage van dat hoofstuk. Hierdoor weet je snel welke verhaal lijn erbij hoort. De verhaal lijnen worden langzaam uitgebreid. Beaulieu neemt in zijn boeken de ruimte om zijn complexe verhaal goed weer te geven. Hierdoor bezit het verhaal en zijn wereld een gedetailleerde rijkdom.
Ceda is nog steeds de belangrijkste personage in het verhaal. De rol van Emre die in de twaalf koningen een grotere stem had, neemt iets af en die van Ramahd en Davud groeit. Tevens lees je nu ook vaker vanuit het perspectief van de koningen.Hoewel de vele perspectieven een meerwaarde zijn voor het verhaal, is het verhaal van Ceda zo intrigerend dat je de neiging hebt om snel weer door te gaan naar een hoofdstuk met Ceda.

Het boek is een echt tussen deel, waar tipjes van de sluier weer nieuwe vragen oproepen en waar je het gevoel hebt dat er schaakstukken worden klaar gezet of verschoven. Stukje bij beetje krijg je antwoorden over het mysterie van de Asirim.
Hoewel het een tussendeel is heeft dit verhaal dezelfde kwaliteit als voorgaande delen. Het voelt als een verhaal. Het einde van dit boek is een mooie afsluiting, niet een abrupt einde of een cliffhanger.
Ik geef dit heerlijke fantasy boek 4 sterren.

Reacties op: Een heerlijke voorzetting van Het lied van het gebroken zand.

10
Een Sluier van Speren - Bradley P. Beaulieu
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 29,99 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker