Indrukwekkend verhaal
Ik las Een splinter in de ziel van Jolande van Gorssel
Sofie die gebukt gaat onder de beschuldiging van het verraad wat haar familie in de oorlog heeft gepleegd gaat op onderzoek uit .
Waarom wordt Oma Eefje gestraft ? Wat is er werkelijk gebeurt in 1943 ?
Zo reizen de vragen omhoog bij Sofie .
Mijn leeservaring
De cover toont een landhuis met een donkere lucht erboven wat prima past bij het verhaal .
De titel is zeer treffend gekozen .
Het verhaal begint met de beschrijving van de personen die in het verhaal voorkomen .
Dat is zeer prettig om nog eens terug te pakken tijdens het lezen .
Het verhaal leest zeer vlot en neemt je mee terug in die barre tijd met angst en terreur van de Duitsers .
Wat er een schrikbewind heerste en , dat de ‘hoog geplaatste figuren ‘ mooi uit de wind werden gehouden .
Je ervaart de angst en verdriet, woede om de onrechtvaardigheid .
De zenuwslopende situaties als de onderduikers in gevaar komen , en er een verrader in hun midden bivakeert .
Het is zeer knap uitgewerkt en uitgezocht om alle feiten en waarheden boven water te krijgen .
Zo ervaar je hoe dingen toch hun eigen leven gaan leiden en worden gezien als ‘waarheid ’ .
En wat voor invloed ze hebben op de getroffen personen en hun familie en hun verdere leven .
Het was zeer indrukwekkend en soms hartverscheurend .
Het krijgt van mij 5 sterren
Waarom wordt Oma Eefje gestraft ? Wat is er werkelijk gebeurt in 1943 ?
Zo reizen de vragen omhoog bij Sofie .
Mijn leeservaring
De titel is zeer treffend gekozen .
Dat is zeer prettig om nog eens terug te pakken tijdens het lezen .
Je ervaart de angst en verdriet, woede om de onrechtvaardigheid .
Het was zeer indrukwekkend en soms hartverscheurend .
Het krijgt van mij 5 sterren