Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Achterdocht alom

WillemijnOuss 11 juni 2024
Roosmarijn Weijmer is advocate voor psychiatrisch patiënten. Zij luistert echt naar haar patiënten en haar patiënten zijn dol op haar. Dan krijgt één van haar patiënten een ziekelijke obsessie en blijft haar lastig vallen.
Roosmarijn gaat tanken, er wordt koffie over haar heen gemorst en in het toilet ziet ze een bange vrouw die haar een papiertje met de tekst ‘help me’ in de handen duwt. Roosmarijn bedenkt zich niet en volgt deze jonge vrouw die in een wit busje zit. Ze komt in een nachtmerrie terecht, waarbij onduidelijk is of ze dader of slachtoffer is.

Ilse Ruijters (1979) schrijft psychologische thrillers. ‘Help me’ is haar 5e thriller. Ze debuteerde in 2014 met ‘de onderkant van sneeuw’. Deze geweldige thriller won in 2015 de beste thriller in de Hebban debuutprijs. Ook haar tweede thriller ‘Later als ik dood ben’ viel in de prijzen: beste thriller Hebban award 2017.

Ook dit boek zal zeker kans maken op een paar mooie prijzen. De spanning wordt geweldig opgebouwd. Een echte pageturner die je niet weg kan leggen. Tijdens het lezen zit je constant te twijfelen aan alles. Wie is er te vertrouwen en vooral wie niet? Het is zo onduidelijk hoe de vork in de stil zit, maar alles wordt heel goed uitgewerkt.
Het boek bestaat uit korte hoofdstukken, voornamelijk geschreven vanuit Roosmarijn. Daarnaast zijn er cursief gedrukte hoofdstukken, vanuit een andere personage, wie dat is, is erg mysterieus.
Het boek heeft naast de onderhuidse spanning en geweld ook een hoog serie gehalte. Een deel van het boek deed mij erg denken aan ‘orange is the new black’. Wat dat betreft zou dit ook een prima boek zijn om verfilmd te worden.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van WillemijnOuss

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?