Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Harry Potter is in the house!

op 09 maart 2021 door

Op een mooie zonnige woensdagmorgen kreeg ik de vraag van Joella om Harry terug te verwelkomen en samen Harry Potter en de geheimen kamer (deel 2) te lezen, na onze eerste succesvolle buddyread (link) in ons Harry project wisten we dat het dit jaar het Harry jaar ging worden en weer werden we volledig betoverd.

Onze verwachtingen:

Wendy: wat een leuke cover! In een ver verleden heb ik de film gezien en ik weet nog dat ik verbaasd was door de special effects in de film. Dus nu wel nieuwsgierig hoe dit verhaal verwoord is. Natuurlijk door het eerste boek heet ik Harry welkom en verwacht ik misschien wel te zien dat Harry iets zekerder is van zichzelf zoals je al las in  het einde van het eerste boek. Harry is in the house!

Joella: Weer een magische wereld betreden met Harry en zijn vrienden. Avonturen beleven, nieuwe ontmoetingen.

e6685c3a742776b49153dcaa2ff0fec4.jpg

Na de eerste helft verloren we ergens de realiteit en liepen we door de gangen van Zweinstein, personages werden in ons hart gesloten. En ja vooral Dobby, de huiself liep naast ons. Harry was niet enkel in the house maar ook in ons hart gekropen.

Wendy: Wat geniet ik toch weer, Harry Potter is niet alleen in the house maar ook in mijn hart! Je krijgt in het eerste hoofdstuk wel wat info over het eerste boek, dat is toch wel écht handig .

Joella: Ik vind de humor ook weer zo leuk. Iets met beeldend denken. En die uil van Ron en Ron begin ik echt steeds leuker te vinden. Professor stronk van de kassen dat vind ik ook weer goed gevonden. Die enorme wilg die terug mept. Dobby natuurlijk!

Wendy: ik vind het zeker beeldend geschreven en met leuke humoristische vergelijkingen die echt in deze fantasywereld passen, zoals deze uitdrukking “met een uitdrukking van trolachtige sluwheid antwoordde hij”, dit is toch fantastisch gevonden en trouwens heel vindingrijk van de auteur. En die Dobby, echt lachen met dit wezentje! En dan de brulbrief.

Joella: Echt hè Dobby is echt mijn favoriet maar die wilg vind ik dus ook zo hilarisch. En inderdaad die brulbrief, ik zou ook het liefst de grond in zakken als ik die zou ontvangen. En Hermelien, lekker kattig ook weer en Hagrid met zijn accent.

Wendy: Ik zou de brulbrief niet durven opendoen maar ja je kan niet anders he en zeker als je de brief moet opendoen voor een volle zaal die arme Ron. Dat gevoel geeft de auteur wel ze heeft een fantasywereld en ergens word je als lezer ermee ingezogen alsof het een echte wereld is waar je als lezer in rond loopt. Smalhart is een bluffer en egocentrisch.

77c171da12a1efb6bcd3f45a44a2d9c8.jpg

En toen sloegen we het boek toe, zuchtten en bleven nog wat rondhangen op Zweinstein en probeerden te achterhalen wat het succesverhaal is achter deze bestseller. Waren het de personages, de goede dosering van emoties en spanning? Of was het een vlucht naar een totaal andere wereld?

Wendy: Waar zijn de zes sterren? Alles lijkt zo goed gedoseerd in dit boek, humor, spanning maar ook de emoties, alles valt op zijn plaats. De auteur zet echt personages neer die je in je hart sluit, je voelt de twijfel van Harry zijn angst dat hij toch niet bij de goede hoort. Jammerende Jenny die je kan zien als een echte diva! Malfidus kan je dan weer indelen bij de pestkoppen op een school, de pestkop die zich boven alle andere leerlingen zet. Perkamentus heeft dan weer dat hoog vader gehalte, kalm en intelligent. Het zijn zo herkenbare personages in de echte wereld dat fantasy en realiteit door elkaar vloeien, heb jij dat ook met een personage?

Joella: Dat vond ik meteen toen ik de eerste keer het boek las, het is alsof je echt meegezogen word naar Zweinstein alsof je daar echt bent. Daarom zijn er vast ook zoveel fans! Het is heerlijk om naar Zweinstein te gaan als je wil ontsnappen uit je dagelijks leven. De magie, vriendschappen. Die wilg moest ik hartelijk om lachen, Dobby blijft mijn favoriet.

Wendy: Een Dobbytje thuis hebben zou nogal lawaai geven denk ik, maar het is een dotje! Hoeveel sterren geef jij?

Joella: 5 sterren

We twijfelden geen minuut en gaven 5 sterren aan dit tweede Harry verhaal, de foto’s werden toegestuurd door mijn nichtje Chiara, een grote fan is van Harry’s wereld en de foto's zijn gemaakt in the Universal Studios Orlando, Florida.

En nu vragen we ons af: hebben jullie een verklaring, waarom zijn de Harry boeken zo een succesverhaal zijn?

Tot gauw, Joella & Wendy

 

 

 



Reacties op: Harry Potter is in the house!

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd