Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

leesupdate April 2019

op 18 april 2019 door

Het is halverwege de maand. Tijd om een leesupdate te schrijven en te kijken hoe het gaat met het lezen van mijn voorgenomen boeken.

Voor artikel Young Adult club

Codenaam Coco van Carmen Reid

Dit boek heb ik, net als de twee boeken hieronder, gelezen voor een artikel dat verschijnt op 28 april op de Hebban Young Adult pagina. Een mooi verhaal over een jong meisje dat zich aansluit bij het Belgische verzet. 

Het meisje met de vlechtjes van Wilma Geldof

Dit boek gaat over een jong meisje dat zich in Haarlem aansluit bij het verzet en heeft dus wel wat overeenkomsten met Codenaam Coco. Maar waar Coco voelde als een spannend 'avonturenboek', was Het meisje met de vlechtjes veel meer een boek dat inging op de gevoelens van de personages. Beide zijn goede boeken en beide op hun eigen manier.

Vluchteling van Alan Gratz

Een indringend boek waarin drie verhalen over drie verschillende landen, tijden en vluchtelingen zich uiteindelijk in elkaar weven.

Gewist van Teri Terry

Dit boek las ik voor een 'Vraag maar raak' artikel op Hebban Young Adult dat op 17 april online is gegaan. Voor het artikel, klik hier. Ergens in de toekomst kunnen de herinneringen van mensen worden gewist. Hierdoor kunnen criminelen gewoon weer deelnemen aan de maatschappij. Ze weten immers niet meer wat en waarom ze iets gedaan hebben. Maar of deze manier ook alleen maar voor het goede gebruikt wordt...?

O ja, Teri Terry komt ook naar YALFest. Als je meer over de schrijfster wilt lezen, klik dan hier.

Ingesloten van Samira Ahmed

Dit boek mocht ik meelezen met een leesclub voor YALFest. Deze leesclub loopt nog, dus ik zal nog niet teveel verklappen. Wat ik wel wil zeggen is dat dit boek gaat over een zeer nabije toekomst, die beangstigend dichtbij komt. Voor meer informatie over de schrijfster van dit boek, klik hier.

The final six van Alexandra Monir

Dit boek las ik samen met mijn Hebban collega Natasha. Ook dit boek is een boek dat zich in de toekomst afspeelt. De aarde wordt geteisterd door enorme overstromingen en de mensheid zoekt een uitweg. Zes jonge mensen worden uitgekozen om een trainingsprogramma te doorlopen en uiteindelijk naar Europa, de kleinste maan van Jupiter, te reizen en daar een nieuwe kolonie op te bouwen. Onze Buddyread komt 30 april online. 

De duistere kant van Mara Dyer van Michelle Hodkin

Dit boek las ik voor de serie: Lees mee met mij. In deze serie artikelen geven wij van de Young Adult club elkaar leestips. De duistere kant van Mara Dyer is een al wat ouder boek dat lange tijd heel populair is geweest, maar waar ik me nooit toe aangetrokken voelde. Omdat het me nu aangeraden werd heb ik het toch opgepakt. Wat ik ervan vond kun je binnenkort lezen. De boeken die tot nu toe aangeraden zijn, zijn vol liefde ontvangen: Elke las Lockwood & Co en Merel las Dromendochter. 

Klassieker van de maand

Romeo & Julia van Tiny Fisscher

Romeo and Juliet van William Shakespeare

Over deze twee boeken en mijn lees- en luisterexperiment schreef ik al eerder een blog. Het is me goed bevallen en ik ga het zeker nog eens herhalen met een andere klassieker.

Graphic Novel

Saga volume 8 van Brian Vaughan

Deze serie is echt heel bijzonder. Feministisch, lief, hard, heftig, ongecensureerd en humoristisch. Een serie om steeds weer te herlezen en steeds weer nieuwe dingen te ontdekken.

Spannende boeken en thrillers

Het Pilgrimfathers complot van Jeroen Windmeijer

Pffff, eigenlijk geen goed woord voor over. Het plot was wel leuk, maar de 'info-dump' eromheen vond ik vreselijk. Echt alles werd tot in detail uitgewerkt en uitgeschreven. De routes die gelopen werden door Leiden, het hele Oude Testament. Voor mij voelde het als een uitgebreide toeristische gids voor Leiden, met zelfs reclame voor de Escape room die ergens in de stad zit.

De minnaar van Jet van Vuuren

Dit was wel een aardig verhaal met genoeg spanning en een lekker zomers gevoel doordat het zich voor een groot deel op Kreta afspeelt. De ontknoping vond ik alleen weinig verrassend.

Het negende gebod van Chris Houtman

Ook dit boek is, net als Het Pilgrimfathers complot, een historische thriller met veel verwijzingen naar Bijbelse teksten. Toch heb ik van dit boek echt genoten. De geschiedenis is veel meer verweven in het verhaal en de krachtige feministische boodschap sprak me erg aan.

Literatuur

Zomervacht van Jaap Robben 

Dit boek stond al heel lang op mijn verlanglijstje om te lezen en eindelijk was het zo ver. Grappig hoe je verwachtingen van een boek toaal niet overeen kunnen komen met de werkelijkheid. Natuurlijk vertelt het boek het mooie en ontroerende verhaal over twee broers, maar de setting was echt anders dan ik had verwacht. Ik had in het begin veel moeite met de personages. Ze stonden zo ver af van mijn eigen wereld en handelden vanuit, naar mijn idee, verkeerde motieven, dat het redelijk lang duurde voordat ik mee kon in het verhaal. Toen ik eenmaal om was vond ik het een heel ontroerend en een krachtig boekje.

SciFi & Fantasy

Binti van Nnedi Okorafor

Dit is een novelle. Het eerste deel in een serie over een jonge Himba (stam in Afrika) vrouw, die als eerste van haar volk mag gaan studeren aan de beroemde Oomza universiteit op een andere planeet. Om dit te kunnen doen geeft ze haar leven op aarde op en vertrekt, zonder afscheid te nemen van haar familie, op een reis door het heelal. In dit eerste deel komt Binti in aanraking met de Meduse, een volk dat wraak wil nemen op de mensen van de Oomza universiteit. Het is een heel dun boekje waarin heel veel gebeurt. Niet alles wordt even goed uitgelegd, er zijn nog flink wat losse eindjes en toch pakte het verhaal me direct. Ik wil graag verder lezen over Binti en alle andere culturen in deze wereld waarin rassen van allerlei planeten samenkomen. 

Ik heb tot nu toe zes van mijn voorgenomen boeken gelezen. Er kwamen een aantal recensie boeken binnen die voorrang hebben. Ik ben dus benieuwd of ik mijn voorgenomen boeken nog gelezen krijg.

Heb jij al één van deze boeken gelezen, of krijg je zin om er één van te lezen? Laat je het dan even weten?



Reacties op: leesupdate April 2019

Meer informatie

Gerelateerd