Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Hebban boek-per-week- challenge voor YA-lezers 2

op 05 februari 2021 door

Zoals ieder jaar heeft de Hebban crew weer over een challenge nagedacht. Dit jaar zijn er 52 opdrachten waaraan een boek zou moeten voldoen. In principe zou je dus één boek per week kunnen lezen om zo aan alle opdrachten te voldoen. Gedurende het jaar zullen wij steeds een maand van challenges eruit halen en daar YA-titels bij zoeken. Deze keer opdracht 6 t/m 9.

f363393d66e167b68de0ccccf7275dbb.jpeg

Ik heb gekozen voor het noemen van alleen maar Nederlandstalige boeken, zowel origineel als vertaald. Natuurlijk mag je boeken in iedere taal lezen en vinden we het sowieso leuk om jouw aanraders voor deze challenges te horen.

Geschreven door Maartje

Lees een sportief boek

Een biografie over een sporter, een verhaal met een sportief personage of een boek waarin mensen achtervolgd worden.

Truth or dance van Chinouk Thijssen is het eerste deel in een trilogie over een balletacademie. De serie is een thrillerserie met ook veel aandacht voor de balletopleiding. 

Tiny Pretty Things van Shona Charaipotra en Dhonielle Clayton gaat ook over meisjes op een balletschool, deze niet in Den Haag, maar in new York. Shiny Broken Pieces is het vervolg en vertelt verder over de harde wereld die achter de mooie balletuitvoeringen schuilgaat. En dan heb je ook nog de Dans van schaduwen- trilogie van Yelena Black. 

Op glad ijs van Sara Biren gaat over ijshockey, net als de Briar U-serie van Elle Kennedy.  Die van Elle Kennedy zijn trouwens New Adult.

Winger van Andrew Smith gaat over rugby en hardlopen.

En dan heb je nog de Rusk University serie van Cora Carmack. In deze serie speelt American Football een grote rol. Ook deze boeken zijn New Adult. 

Lees een lui boek

Een dun boek, een lekker makkelijk boek of een boek dat je eerder las.

Blossom Books geeft een speciale serie dunne boeken uit. De Blossom Book Shorties. Het zusje van van Carlie van Tongeren is het eerste deel in deze serie en in maart komt als het goed is De tweede stem van Elin Meijnen uit. 

Ook Kluitman geeft novelles uit voor Young Adult lezers. Dit zijn allemaal spannende boekjes. Deze maand komt in deze reeks Gegijzeld van Chinouk Thijssen uit. Hiervoor kwam Kluitman al met Afgesloten, Moordgeheim, #SweetSixteen, Gruwelijk spel, Stief, De verleiding, Opgepast, Maar ik ben jou niet, Grenzeloos en Undercover.

Je kunt natuurlijk ook een novelle uit je favoriete serie lezen of een graphic novel. 

Lees een boek waar je het warm van krijgt

Een boek dat zich afspeelt op een warme locatie, een erotische roman of een spannende thriller.

Over spannende thrillers hebben we het hierboven en zelfs in het vorige artikel al gehad, dus we richten ons op de warme locaties en 'erotische' romans.

Darius de Grote is niet oké van Adib Khorram speelt zich af in Iran, waar het steeds erg warm is.

De zwendelprins van Rima Orie speelt zich af in een magisch India. Ook hier is het voornamelijk heerlijk warm. 

Wat dacht je van De nieuweling van Taran Matharu. De hoofdpersoon is een smidsleerling en als het ergens warm is, dan is het wel in een smidse. 

Of boeken met Vuur in de titel: Vuurpreek, Water & Vuur, Vuur en as, Het vuur in mij en de Firelight trilogie.

De Royals van Erin Watt is een serie over een gezin met vijf heel knappe broers en een aangenomen zusje. Dit zou je best erotische romans kunnen noemen.

De New Adult California Campus-reeks van Lis Lucassen is ook wel een serie waar je het warm van krijgt. Romantisch en op zijn tijd ook wel 'steamy'. 

Lees een boek waar je het koud van krijgt

Een Scandinavische thriller, een horror, een boek waarin het vriest of een zielig verhaal.

Mijn hart van ijs van Jen Minkman speelt zich af in een Oostenrijkse vallei waar al sinds de middeleeuwen een vloek heerst. De titel met ijs maakt dat het een koud boek is. 

Sneeuw als as van Sara Raasch gaat over het koninkrijk Winter. Als het daar niet koud is....

De hemel in het ijs van Adrienne Young  gaat over een Viking-dochter. Deze Noorderlingen komen uit koude streken. En ook in deze titel kom je het koude ijs tegen. 

Van Het rode lint van Lucy Adlington krijg je het van binnen koud, zoveel wreedheid ten tijde van Wereldoorlog II. 

Ook een boek om van te huilen is Een verre plek vlakbij van Hayley Long. Twee broers raken hun ouders kwijt bij een auto-ongeluk.

Nieuwe maan van Sarah Crossan is een boek in vrij vers over Joe. Joe heeft zijn broer Ed al tien jaar niet gezien omdat deze vastzit in een gevangenis in Texas en daar wacht op de dag van zijn executie. 

En dan nog een echte tranentrekker: Een weeffout in onze sterren van John Green. In dit boek ontmoeten twee ernstig zieke mensen elkaar.

Lees een nat boek

Een boek waarin het vaak regent of dat zich op het water afspeelt of een boek dat je in bad leest.

Het licht van Lorelei van Jen Minkman speelt zich af op een Terschelling dat toch wel erg anders is dan het Terschelling dat wij kennen. Omringd door water en met een belangrijke rol voor Sirenes (soort zeemeerminnen), past dit boek wel bij een nat boek. 

Nog een paar boeken over zeemeerminnen zijn: de Watersong-serie van Amanda Hocking, de Waterfire-saga van Jennifer Donnelly, Mermaid van Louise O'Neill.

En dan heb je nog Het verdronken land van Cyn Balog over een wereld waarin steeds meer droog land verdwijnt.

De Twilight boeken passen ook wel bij deze opdracht. Forks is een mistig en nat plaatsje in de staat Washington in het noorden van de Verenigde Staten.

ce74f57d7a18ec96ad110081a34b0cb8.jpeg

Welk boek mag er volgens jou echt niet ontbreken in dit rijtje?



Reacties op: De Hebban boek-per-week- challenge voor YA-lezers 2

Meer informatie

Gerelateerd