Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in mei

op 01 juni 2021 door

Een paar keer met je ogen knipperen en we zitten alweer in juni. Het weer werkt alleen nog niet zo mee, het is nu pas een beetje beter aan het worden. Mei werd gekenmerkt door veel vrije dagen die letterlijk in het water zijn gevallen. Ook zijn er weer wat nieuwe boeken verschenen, maar dit betrof vooral uitgestelde boeken. We hebben met z'n allen weer veel gelezen, vandaag vertellen wij jullie wat allemaal.

Nicole las 10 boeken

Het was een redelijk rustige leesmaand, maar de boeken die ik las waren over het algemeen wel erg goed! Rage and Ruin van Jennifer L. Armentrout was zoals verwacht echt fantastisch. Voor de blogtour van Dutch Venture Publishing las ik Sahana van Ruby Coene. Ook deze vond ik erg leuk. Van Ademloos van Jennifer Niven heb ik echt intens genoten. Wat een goed boek! Nog eentje waar ik erg naar uitkeek was Als de morgen begint van Laura Diane. Een perfecte opvolger en eind van de duologie wat mij betreft. Verbazingwekkend kwam ik redelijk lastig door Bloed & Honing van Shelby Mahurin heen. Het eerste deel vond ik echt fantastisch, maar jammer genoeg viel deze ietwat tegen. De boeken die ik in andere genres las, waren Op het randje van geluk (verhalenbundel), Onuitstaanbaar van Vi Keeland en Penelope Ward (NA), Wedden dat ik blijf van Marijke Vos, (feelgood), Bescherm me van J.L. Beck & C. Hallman en als laatste maar tevens beste boek dat ik deze maand las: Wallbanger van Alice Clayton (NA).

Laurie las 20 boeken

Ik las deze maand 20 boeken, maar heb er ook 2 aan de kant gelegd. De boeken die ik aan de kant legde zijn King's cage van Victoria Aveyard en A dark and hollow star van Ashley Shuttleworth. Ik merk dat ik gewoon geen geduld meer heb voor boeken waarin na een kwart nog steeds niets is gebeurd. Ik las verder nog slechts zes boeken binnen het YA genre. Ik begon deze maand met een boek dat ik in april niet meer uit kreeg, namelijk Rage and ruin van Jennifer L. Armentrout. Dit was meteen mijn enige 5-sterrenboek van de maand mei. Een beetje gesmokkeld wel, want dit was een reread omdat ik het boek al in het Engels las. Voor een gastblog in het diversiteitscafé las ik Like a love story van Abdi Nazemian, een boek dat al ruim drie jaar op mijn TBR stond. Dit boek beviel mij zeker en ik hoop eigenlijk dat het ooit vertaald gaat worden. Ook las ik dan eindelijk Familie liegt nooit van karen McManus, maar die viel mij wat tegen. Het was wel leuk om zo achter het familiegeheim te komen, maar ik werd er niet door gegrepen. Vervolgens las ik Ik geloof in jou van Hinke van Abbema, een boek waarvan ik vind dat het in deze tijden van cancel cultuur echt een toegevoegde waarde is voor de lessen maatschappijleer op de middelbare school. In dit artikel kun je meer over het boek lezen. De volgende YA die ik las viel mij heel erg tegen: The raven and the dove van Kaitlyn Davis. Het is veel te cliché naar mijn smaak. De wereldbouw was goed gedaan en de magie met de vogels was goed neergezet, maar de personages interesseerden me helaas niets. Toen ik erachter kwam dat het een serie van vier boeken zou worden had ik echt zoiets van "laat ook maar". Ik sloot de maand af met Loveless van Alice oseman, een boek dat mij wel goed beviel. In mei las ik vooral boeken eindelijk eens en week ik vaak uit naar andere genres. Zo was daar De zevende zus van Lucinda Riley, daar keek ik deze maand heel erg naar uit. Verder las ik White trash warlock van David R. Slayton (urban fantasy), Wie zint op wraak van Bo Svernström (thriller), 't Hooge Nest van Roxanne van Iperen (een non-fictie die ik al heel lang had liggen), Stranddagboek van Emily Henry (feelgood/roman), Het schuilhuis van Rachel van Charante (roman, ik begeleidde de Hebban leesclub), Hex van Thomas Olde Heuvelt (thriller/fantasy/SF), Confettiregen van Splinter Chabot (non-fictie), een boek dat hoort bij een nieuw album van één van mijn favoriete artiesten (non-fictie), twee boeken voor de jury van de Hebban debuutprijs (moet geheim blijven tot 1 juli), Het klaprozenjaar van Corina Bomann (historische roman), Vaarwel Roscoe van Céla van Gastel (roman) en herlas ik The city of brass van S.A. Chakraborty voor een tweede kans.

Kimberly las 5 boeken

Deze maand iets minder boeken gelezen. Ik moet toegeven dat ik iets meer Netflix heb gekeken en daardoor niet altijd tijd of zin had om te lezen. De boeken die ik heb gelezen waren echter wel allemaal prima boeken en kwaliteit gaat wat dat betreft natuurlijk altijd boven kwantiteit. Als eerste heb ik King of Scars en Rule of Wolves gelezen van Leigh Bardugo. Door het kijken naar de Shadow and Bone serie kwam ik weer helemaal in de stemming en heb deze laatste 2 delen opgepakt. Wat mij betreft prachtige afsluiters van deze serie. Verder las ik Dangerous Remedy van Kat Dunn. Dit was een vermakelijk boek, maar totaal anders dan wat ik van te voren verwacht had. Tot slot heb ik nog Koning van het Sintelwoud van Jen Minkman gelezen. Dit boek begon heel sterk, maar helaas richting het einde vond ik het wat slap en saai worden. Het ging allemaal net iets te makkelijk en er zat geen uitdaging meer in het verhaal.

Roxanne las 3 boeken

Ook deze maand las ik niet veel boeken, ik denk dat dit met name door de zwangerschap komt en daarnaast dat ik nog 100% werk en zelfs extra doe waardoor ik er thuis gewoon geen fut of zin voor heb. Maar hey! Drie is beter dan nul. Deze maand las ik het vervolg op The Wrath & the Dawn, The Rose & the Dagger van Renée Ahdieh. Ik heb veel gehoord dat men dit deel slechter vond, echter vond ik dit deel juist beter dan het eerste boek. Naar mijn idee is er in het tweede boek veel meer ontwikkeling in de hoofdpersonages en meer het fantasie element. Ook las ik EIN-DE-LIJK dan Throne of Glass van Sarah J. Maas, en man man wat kan ik je zeggen omdat ik al zoveel spoilers van de serie weet dat het boek echt totaal anders is als wat ik ervan had verwacht. Het fantasie gehalte ligt nog niet heel hoog maar ik heb wel genoten van dit boek. En als laatste las ik A Kingdom of Flesh and Fire van Jennifer L. Armentrout. Officieel geen YA maar wel een geliefd boek onder de YA lezers. Ik weet zelf nog niet zo goed wat ik van de serie vind. De fantasie is rijkelijk aanwezig en dat is voor mij tot nu toe het grootste plus punt, maar de hoofdpersonages irriteren me soms een beetje. Het duurde dus ook even voor ik dit boek oppakte nadat ik het eerste boek had gelezen.

Minca las 8 boeken

Deze maand las ik een heel aantal gevarieerde boeken, van romans tot jeugdthrillers en van YA Fantasy tot New Adult. Ik startte deze maand met For the wolf van Hannah Whitten. Een boek dat ik wat langdradig vond, maar mijn interesse wel vast bleef houden. De laatste hoofdstukken waren wel een struggle, maar ik ben blij dat ik het gelezen heb. Vervolgens wilde ik in The Princess will save you beginnen, maar dat boek wist me ook niet echt te grijpen, dus na 10 hoofdstukken heb ik het aan de kant gelegd. Daarna had ik zin in iets wat me zeker zou vermaken, dus las ik The Crown of Gilded Bones en Grace & Glory, beiden van Jennifer L. Armentrout. Dat wat voelde als een leesdip was direct verdwenen. Ook las ik Noem geen namen van Astrid Sy: een heel aangrijpend verhaal. En twee jeugdthrillers: Het hotel op de rots van Mel Hartman en Girl 6 van Mirjam Mous. En als laatst twee prachtige boeken van uitgeverij Zomer & Keuning: Onverschrokken het vijfde deel in de Flight & Glory serie van Rebecca Yarros en ik heb Spoiler Alert van Olivia Dade ook alvast mogen lezen!

Nina las 8 boeken

Het grootste deel van deze leesmaand vulde ik met het lezen van deel 2 t/m 5 van de Throne of glass serie geschreven door Sarah J. Maas. Wat een avontuur brengt deze serie met zich mee! Ik heb ontzettend genoten van alle verhaallijnen, karakterontwikkelingen en nieuwe personages. De maand juni begin ik dus met het uitlezen van deze geweldige serie. Ik ben zooo ontzettend benieuwd hoe dit gaat eindigen. Tussendoor heb ik enkele recensie boeken gelezen. Als eerste mocht ik een ARC (Advanced Readers Copy) van Love and other natural disasters lezen geschreven door Misa Sugiura. Dit boek is een heerlijk zomers verhaal met enkele geweldige LGBTQ+ hoofdpersonages. Mijn uitgebreide beoordeling kunnen jullie lezen in het ARC review artikel. Hiernaast kreeg ik een recensie exemplaar van Ik geloof in jou geschreven door Hinke van Abbema. Hiervoor heb ik samen met Laurie een leuke duorecensie geschreven. Ook dit boek was helemaal mijn smaak! Mijn laatste recensie exemplaar van deze maand was 10 truths en een dare geschreven door Ashley Elston. Helaas was dit geen topper naar mijn smaak. Mijn uitgebreide recensie zal ergens volgende week online komen dus kijk hier zeker naar uit! Bovendien las ik ook nog deel vier van de Heartstopper graphic novel reeks geschreven én getekend door Alice Oseman. Dit blijft echt een van mijn favo series aller tijden. Alice lijkt altijd precies het juiste te schrijven op het juiste moment en met de juiste woorden. Echt wat een talent heeft deze schrijfster!  

Denise las 10 boeken

Mei was een prima leesmaand voor mij, alhoewel ik normaal als ik vakantie heb meer boeken lees. Ik heb twee boeken gelezen in de Briar U serie van Elle Kennedy, namelijk Het Geheim en Het Spel. Ik hou van dit soort boeken en heb ze ook beide met vier sterren beoordeeld. Ook las ik eindelijk Een vloek zo Eenzaam van Brigid Kemmerer en ik kan niet wachten om het volgende deel te lezen. Dit boek beoordeelde ik ook met vier sterren. Een boek waar ik mij op verheugd had maar echt tegen viel was Evermore van Sara Holland. Vonden jullie dit tweede deel ook zo tegenvallen of lag dat aan mij? Ik heb het maar twee sterren gegeven. Ik zie nu dat ik veel boeken met vier sterren beoordeeld heb, want ook de laatste twee boeken Een van ons liegt van Karen M. McManus en Wonderkind van Marie Lu heb ik vier sterren gegeven. Mei was een goede leesmaand voor mij qua YA. Ik was er een beetje uit, maar hoop dit te kunnen doorzetten. 

Elke las 1 boek

Helaas had ik een wat mindere leesmaand! Ik was deze maand heel druk met freelancen en het zoeken naar een baan. Het lezen stond me even niet naar het hoofd, helaas. Erg jammer! Toch wist ik een boek uit te lezen en dat was Later van Stephen King. Helaas kon dit boek me niet zo bekoren en viel het wat tegen. Het was ook nog eens mijn eerste King, dus dat is eigenlijk wel vreselijk jammer, omdat ik weet dat zijn boeken goed zijn. Hopelijk is het volgende boek dat ik van hem oppak een stuk beter...

Feline las 2 boeken

Ik las deze maand 2 boeken. Shadow and Bone van Leigh Bardugo was fantastisch. Ik heb dit boek eindelijk gelezen na het binge-watchen van de gelijknamige serie met mijn crush Ben Barnes. Veel mensen zeggen dat de serie 'beter' is, maar ik vond het boek hierdoor juist erg goed. Misschien komt dit door lage verwachtingen, maar eigenlijk vind ik het boek erg anders dan de serie, en daardoor leuk op zijn eigen manier. Ik heb in ieder geval deel 2 al besteld! Op dit moment lees ik De Beer en de Nachtegaal door Katherine Arden. Dit boek is nog beter dan Shadow and Bone. Het ligt op het randje tussen YA en boeken voor volwassenen. Daardoor is het sprookjesachtig en romantisch, maar heeft het verhaal toch net iets meer diepgang. Net als Shadow and Bone is de auteur geïnspireerd door Rusland. 

Danique las 4 boeken

Ik las deze maand helaas maar 4 boeken. Ik had geen fijne leesmaand en ik hoop dat volgende maand beter word. Ik startte de maand heel positief met Stad van Beenderen een reread die ik samen met een hele groep las. Super gezellig maar helaas heb ik deel 2 niet kunnen lezen. Wel las ik ook nog Onze eerste zomer samen voor een blogtour van Hamley books. Het derde boek was Rijk van stormen van Sarah J. Maas. Een dik boek waar ik blij mee ben dat ik hem las want wat een fantastisch boek. Het laatste wat ik las was een graphic novel genaamd Saga volume 1. Voor volgende maand hoop ik meer te kunnen lezen. 

Heb jij boeken met ons gemeen deze maand?



Reacties op: Wat lazen wij in mei

Meer informatie