Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Newsroom weekoverzicht #15: We moeten creatief zijn

door Hebban Crew 5 reacties
In de rubriek Newsroom houden we je dagelijks op de hoogte van het laatste boekennieuws. Gemist? Of gewoon even een opfrisser nodig? Hier vind je een overzicht van het opvallendste nieuws van deze week.

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.


Gaat het nog goed met jullie? We zijn alweer een weekje verder en dus dichterbij het ‘normale leven’. Wij proberen zo goed als mogelijk door te werken en jullie dagelijks te voorzien van leuke artikelen, leesvoer, boekentips en noem het maar op. Ook deze week hebben we weer flink zitten typen. En gelukkig zijn jullie nog altijd onverminderd enthousiast, dat zien we graag.

Nieuw: ons boekverkoperspanel. In april starten we met boekentips door boekverkopers uit Nederland en België. Die zien namelijk wat er veel wordt verkocht in de winkel en lezen zelf natuurlijk ook veel. Dat is heel waardevol en we hopen dat we deze ervaringen om kunnen zetten in mooie artikelen waar jullie je weer door kunnen laten inspireren. Boekhandelaren die mee willen doen kunnen zich nog aanmelden. 

Het is morgen alweer de laatste zondag van de maand, dus ook de Uitleesdag staat weer voor de deur. We horen hier en daar wat geluiden dat veel mensen concentratie missen deze dagen en al helemaal leesconcentratie. Dat snappen we. Laten we zondag met z’n allen proberen voor een dagje alles te vergeten en lekker een boek uitlezen. Je kunt ook weer een boek van je verlanglijstje winnen, als extra motivatie! 

BOEKBERICHTEN

 

Coronanieuws

Hè, wat een ongezellige tussenkop. We zullen positief blijven, beloofd.

De Bookstore Day is verplaatst. Is dat positief? Ja en nee. Verplaatsen is natuurlijk niet leuk, maar gelukkig kunnen we op 12 september alsnog de onafhankelijke boekhandel vieren. Tijdens de Bookstore Day zijn worden er speciale uitgaven verkocht en leuke acties gehouden en dat hoeven we nu gelukkig niet te missen. Alleen nog even geduld hebben.

Iedereen probeert zijn steentje bij te dragen. Wij doen dat door online boekpresentaties, voor auteurs die door omstandigheden hun boek niet kunnen presenteren. Deze week waren dat:


Verder bracht Marjolein Visser deze week haar debuutroman uit: Restmens. Niet helemaal de manier waarop ze hoopte te debuteren. Na veel twijfelen of het wel het moment was voor een nieuw boek, besloot ze het toch nu te doen én om het ebook tijdelijk gratis beschikbaar te stellen voor degene die door corona het huis niet uitkunnen. Hoe cool! 

Voor de binnenzitters heeft uitgeverij Pluim ook iets bedacht, namelijk een serie lezingen onder de naam In quarantaine met Pluim, waarin schrijvers van de uitgeverij online voorlezen, voordragen, dansen, zingen of iets anders creatiefs doen. De uitgeverij vindt namelijk dat het culturele leven zo goed mogelijk door moet gaan.

En uitgeverij Kluitman start een dagelijkse online mini filosofie-break met Stine Jensen en Marijke Klompmaker. Het initiatief is van Klompmaker, die meer wil filosoferen over bijvoorbeeld controle en onzekerheid, rust en onrust, ziek en gezond, binnen en buiten… thema’s die nu spelen. Kluitman post elke doordeweekse dag om 11 uur een vraag of uitspraak (in samenwerking met filosoof Stine Jensen) en Marijke Klompmaker maakt daar een afbeelding bij. Een ontzettend origineel idee! 

Normaal nieuws, het bestaat nog

Het is er nog, ‘normaal’ nieuws, al is het niet veel. Wat deze week noemenswaardig is, is het nieuwe record van Lucinda Riley. Je zou haast denken dat ze alles al verbroken had, maar dat is niet het geval. Deze week stond ze namelijk met de hele Zeven zussen-serie in de top 10 van de Bestseller 60. Het is nog nooit eerder gebeurd dat één schrijver met zoveel titels in de lijst stond. Het is wel duidelijk wat er deze week massaal is ingeslagen. De Hebban Crew heeft zich er overigens ook aan gewaagd, zoals je deze week kon lezen

En we sluiten af met het nieuws over Matthijs van Nieuwkerk, die deze week werd geëerd als eerste Vriend van het Boek. Tijdens zijn jaren als presentator van DWDD besteedde hij veel aandacht aan boeken, vaak met als gevolg een grote groei in de verkoopcijfers. CPNB wilde hem daarvoor bedanken en we denken dat het hele boekenvak het eens is met deze benoeming. Gisteren was de laatste aflevering van het programma, we gaan het missen. 

Hebban Facts & Figures

Week 13, 2020Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Newsroom weekoverzicht #15: We moeten creatief zijn