Hebban vandaag

Listmania /

Lees een moederboek voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 14 reacties
Het is moederdag! Op deze bijzondere dag waarop we het moederschap vieren pak je natuurlijk een boek op dat hierdoor is geïnspireerd. Een boek over een moeder, dat je hebt gekregen van je moeder, een boek dat je moeder fantastisch zou vinden of een boek dat je helpt zelf de leukste moeder te worden. En je kunt er ook nog eens een Hebban Reading Challenge checklistcategorie mee afvinken. Een absolute win/win-situatie.

Een boek over leuke moeders

Moeders die van je houden, voor je zorgen en voor je door het vuur gaan. Ze zijn er, zelfs in boeken! Hoewel we graag over conflict lezen, is het ook weleens fijn een prettig moederpersonage te hebben. Zo eentje die een roadtrip maakt om je op te halen of die je helpt je doel te bereiken. Een moeder naar wie je opkijkt of die je juist wilt leren kennen.

Een boek over moeilijke moeders

Dat conflict dat we hierboven al noemden dat zo vaak in boeken voorkomt? Ook in deze gevallen zetten we moeders maar wat graag in de spotlights. Ze zijn een van de pijlers waarop we bouwen, en als dat wegvalt of een ongezonde vorm aanneemt, kan dat voor wrijving zorgen. Maar wat lezen we er stiekem toch graag over – het zorgt immers wél voor een goed verhaal.

Een boek over het moederschap

Ben je moeder, dan kun je er tips uit halen. Ben je nog geen moeder, kun je je alvast voorbereiden op wat je te wachten staat. Wil je geen moeder worden, dan kun je met heerlijk leedvermaak gniffelen. Boeken over het moederschap zijn bovendien erg divers: van hilarische persoonlijke ervaringen tot advies van pedagogen. Ook wordt regelmatig de loftrompet afgestoken over alle goede dingen die moeders ons brengen.

Een boek met 'moeder' in de titel

Moeders zijn zo'n essentieel onderdeel van ons bestaan, je vindt haar eretitel ook terug in de vele titels die op boekcovers prijken. Soms gaan deze boeken daadwerkelijk over moeders, in andere gevallen wordt het woord gebruikt om iets aan te duiden dat in ons DNA is gaan zitten en ons na aan het hart ligt: een moedertaal of een moederstad.

Welk moederboek ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een moederboek voor de Hebban Reading Challenge

 


Gesponsorde boeken