Gruwelijk spannend en weer genieten met Helen Grace!
Het was weer heerlijk lezen, vanaf de eerste pagina meegenomen worden in het verhaal en het niet meer los kunnen laten. Sinds deel 1 ben ik een ontzettende fan van M.J. Arlidge geworden en ik denk dat dit ook niet meer zal veranderen. Hartelijk dank aan de Boekerij voor het recensie exemplaar!
Plot:
Ook de wereld van Helen Grace is in de COVID-19 hel beland en de mensen lijken losgeslagen. Een reeks aan misdaden zet de stad op zijn kop en het lijkt wel of niemand zich meer kan gedragen. Uiteindelijk blijkt het allemaal nog gruwelijker en erger dan Helen zich had kunnen bedenken en als de moorden zich opstapelen begint er een race tegen de klok.
M.J. Arlidge heeft een schrijfstijl die je kunt beschrijven als vloeiend en moeiteloos. Het boek leest zich als een geheel, het verhaal is makkelijk te volgen, je wordt als lezer niet bedolven onder moeilijke termen. Het heeft een rode draad die alle hoofdstukken met elkaar verbindt en het wordt nergens verwarrend. Het leest gewoon erg prettig en hij kan de aandacht van de lezer vanaf de eerste minuut vastgrijpen en ook vasthouden tot aan het einde.
Helen is in mijn ogen echt een fijn personage alhoewel zij als persoon een beetje op de achtergrond bleef dit keer. Het verhaal ligt echt continue gefocust op de misdaden en op het werk. Er is echter een punt waar ik wel iedere keer weer over struikel en in elk deel. Er is altijd wel iemand die haar wilt dwarsbomen in haar eigen team. Of het is een meerdere of het is een collega etc. In elk boek is het haast wel iemand en dat begint langzaamaan te storen. Ik vind het helemaal niet erg als personages hun eigen achtergrond verhaal en drama hebben maar ik hou niet van herhalende verhaallijnen en zeker niet als het een beetje ongeloofwaardig wordt.
Het verhaal zelf, het plot, is echt goed in elkaar gezet. Er zit een goed tempo in het verhaal en ik vond het ook weer lekker spannend omdat je continue afwisselt tussen daders/slachtoffers en Helen zelf die alles op alles zet om de misdaden op te lossen.
Al met al weer een echte knaller en nu begint het lange wachten op deel 11. Ik geniet iedere keer weer van deze heerlijke thrillers en ik verslind ze dan ook in enkele uren.