Luguber, heerlijk spannend en bloedstollend.
Als eerste een dikke dankjewel naar de uitgeverij Boekerij voor het prachtige recensie exemplaar. Ik heb weer intens genoten van dit heerlijke lugubere verhaal en het was echt weer als vanouds genieten. Het eerste deel kreeg van mij 4 sterren omdat ik het gevoel had dat de auteur nog heel erg zoekende was maar dit tweede deel was echt weer van spetterende kwaliteit!
Plot:
In dit tweede deel stuit Kate samen met haar zoon Jake op een lijk in het stuwmeer Shadows Sands. Een jonge veelbelovende en talentvolle zwemmer die op het eerste oog verdronken lijkt te zijn. Maar hoe kan een jongen die aan het trainen was voor de Olympische spelen nou in godsnaam in een meer verdrinken? Als er vervolgens een jonge mooie vrouw verdwijnt blijkt er veel meer aan de hand te zijn met het griezelige stuwmeer en Kate en Tristan moeten alles op alles zetten om deze puzzel op te lossen.
Als sinds de Erika Foster serie ben ik dol op de schrijfstijl en de boeken van Robert. Hij weet je aandacht als lezer vanaf de eerste bladzijde te pakken en vast te houden met zijn geniale plottwists en zijn verhalen zijn altijd bloedstollend spannend en simpelweg ijzingwekkend. Ik ben iedere keer weer verbaast hoe hij verhaallijnen met elkaar weet te verbinden en de meest gruwelijke moorden en moordenaars weet te bedenken. De spanning blijft altijd hoog tot en met het einde en ik ben iedere keer weer opgelucht als het einde er is met name omdat ik dan weet of het goed komt of niet.
Ik vind Kate echt een moordwijf, een heel interessant personage die goed uitgewerkt is en die we ook heel erg goed leren kennen in de boeken. Ze treedt in dit boek lekker op de voorgrond en ik vind het mooi om te zien hoe ze met haar uitdagingen omgaat. Ze heeft veel meegemaakt en je krijgt als lezer echt een goed beeld van haar als personage, haar karakter, haar gevoelens en gedachten. Ik vond het ook erg tof om meer over Tristan te lezen, hoe hij zich ontwikkelt als personage en ik vind het heel verfrissend dat de auteur hun relatie puur vriendschappelijk houdt. Al met al weer echt een heerlijk boek waarbij de rillingen je over de rug lopen en de haren in je nek overeind van gaan staan.