Een leuke historische roman!
Gemma Latour speelt zich af in 1908 in Eindhoven. Gemma is een mooie en intelligente vrouw, heeft een scherpe tong. Dit zorgt er vaak voor dat mannen op afstand blijven. Haar keurige leven in een klein provinciestadje vindt ze oersaai tot ze Ben Hoytsma leert kennen. Hij is privédetective en ze gaat met hem op zoek naar een gestolen broche van haar zus. Ze zal bewijzen dat ze onmisbaar is om samen te werken met Ben in het speurwerk. Tijdens de opdracht wordt ze heen en weer geslingerd tussen gevoelens voor Ben en haar twijfels aan een gezamenlijke toekomst.
Dani van Doorn is woonachtig in Eindhoven en is geïnteresseerd in het leven rond 1900. Ze houdt ervan om de plaatselijke geschiedenis uit te pluizen om met haar gevonden feiten haar verhalen te verrijken. Dit laatste is haar zeker gelukt in Gemma Latour. Het is een verhaal geworden met een stuk geschiedenis dat bij de meeste lezers niet bekend zal zijn. Je kan merken dat Dani goede research heeft gedaan. Veel feiten in het verhaal zijn op waarheid gebaseerd.
Personages zijn goed uitgewerkt in relatie tot de tijd waarin ze leefden. Door de kleding en andere kleine details zie je ze zo voor je en zijn ze passend voor de tijd waarin het verhaal speelt. Ook de omgeving is mooi neergezet en je waant je zo in het leven van Gemma. Helaas miste ik de band die ik zo graag met personages krijg. Ben en Gemma bleven voor mij op een afstand waardoor ik emoties en spanningen helaas niet voelde.Ik had ook zo graag wat meer romantiek en liefde gevoeld tussen de beide hoofdpersonages.
Het boek leest vlot en makkelijk maar ook de schrijfstijl bleef voor mij wat te afstandelijk. Ik bleef maar matig geboeid omdat ik geen spanning ervoer en ik het gevoel had dat het maar wat doorkabbelde.
Ondanks de kritische punten was het zeker leuk om meer over Gemma te weten te komen en details te leren kennen uit de tijd waarin zij leefde. Een stukje geschiedenis uit eigen land is altijd interessant.
Dani heeft een mooi verhaal geschreven dat voor iedere lezer die graag historische romans leest zeker de moeite waard is!
Dani dank je wel voor het recensie exemplaar!