Mooie feelgood voor een geweldig doel!
Onder de maretak is een bundel met vier kerstverhalen uitgegeven door MH Books. De prachtige cover nodigt absoluut uit tot het lezen van deze bundel.
De verhalen uit deze bundel zijn tot stand gekomen in een verhalenwedstrijd die in de zomer van 2023 werd uitgeschreven. Het onderwerp van de schrijfwedstrijd was ‘de maretak’. Er was veel respons maar uiteindelijk vielen Evy Fierens, Marije Gerritsen, M.H.J. Igel en Joseph Roelands in de prijzen.
Ik kan alleen maar zeggen, wat heb ik genoten van deze bundel. Eigenlijk ben ik helemaal geen liefhebber van korte verhalen. Maar voor deze bundel in kerstsfeer maakte ik graag een uitzondering en dat beviel uiteindelijk heel goed.
Evy Fierens wist met met Gluhwein en maretakken helemaal te vermaken. Een verfrissend verhaal met heerlijke humor. Het had een erg leuke wisselwerking tussen de zussen Leila en Jane en de mooie man Ryan maakte het verhaal helemaal af. Het is een heerlijk zwijmelverhaal, dat romantisch is, verdriet, eerlijkheid en rouw kent maar vooral ook de liefde kent. Wat heb ik om dit verhaal gelachen, heerlijk!
Met Kus onder de maretak van Marije Gerritsen heb ik me ook kostelijk vermaakt. Het heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl. Het kent twee irritante moeders, speelt in een heerlijke setting en kent vooral ook hele leuke personages. Vooral ook de fijne humor maakte dit verhaal helemaal af.
Het derde verhaal was van de hand van M.H.J. Igel met de titel Een laatste wens. Wat was dit een tof verhaal. Igel wist me zelfs te emotioneren met sommige stukken. Madeleine sloot ik in mijn hart, wat een toffe hoofdpersoon, Ze heeft durf en doorzettingsvermogen. En burgemeester Thompson, wat een eikel. Het laatste stuk van het verhaal vond ik wat vreemd, ging me helaas veel te snel, maar het fijne slot maakte wat goed!
Joseph Roelands schreef met Langzaam uitpakken een heerlijk feelgood verhaal. Ik kende Joseph al van een aantal steamy verhalen die ik las. In Langzaam uitpakken weet hij je mee te slepen in een heerlijk romantisch en origineel verhaal. Personages zijn mooi uitgewerkt en het verhaal eindigt met een knipoog naar het steamy genre. De auteur heeft me met dit feelgoodgenre meer weten te overtuigen dan zijn voorgaande verhalen.
Onder de maretak is een mustread als je van fijne kerstverhalen houdt met een vleugje humor, romantiek en een klein beetje zwijmelen.
Ik zou zeggen: koop dit boek. Dan steun je, naast dat je heerlijk leesvoer in handen hebt, ook nog het KWF fonds. De gehele opbrengst van deze bundel gaat naar dit goede doel.