Eva Roberts- Lust
‘Lust’ is het derde deel in de geheimen van de chef reeks. Deze serie is absoluut niet los van elkaar te lezen, dus begin echt bij het begin!
Het zijn korte verhalen, waardoor je ze zo uit hebt. Perfect voor een avondje of lekker tussendoor.
Het verhaal tussen Ärne en Bregje is echt een grumpy x sunshine verhaal. Misschien wel iets te grumpy naar mijn smaak. Ik voelde namelijk totaal geen vibe tussen de personages en wanneer ze dan ook intiem worden voelt het een beetje random.
Eva heeft een heerlijke schrijfstijl. Lekker vlot, lekker beeldend en zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen. De hele aankleding van het verhaal is erg leuk, de liefde voor koken is voelbaar, het contact dat Bregje heeft met haar goede vriendin is erg leuk en ondanks dat ze ver van elkaar verwijderd zijn en dat Bregje niet meer in het restaurant werkt, gunt haar vriendin haar de kans die ze met de stage kan krijgen.
Een Viking- achtige man die goed kan koken en in Zweden woont klinkt geweldig en uiteraard kun je van tevoren al raden dat hij en Bregje wat voor elkaar gaan voelen. Vanuit Bregje is het meteen duidelijk dat ze hem mega aantrekkelijk vindt, maar vanuit Ärne merk je helemaal niets. Ik denk dat als je ook zijn pov had kunnen lezen, dat de romantische sfeer iets meer aanwezig zou zijn.
Dit had van mij een volledig boek mogen worden. Ik was graag meer over de personages te weten gekomen en dat er wat meer tijd was genomen om echt spanning op te bouwen, zodat wanneer het moment eindelijk daar is… je vuurwerk voelt.
Hoewel deze serie en ik niet helemaal een match waren, zal ik zeker nog eens een boek van Eva proberen.