Annie M. G. Schmidt- Minoes

Amber Drenth Amber Drenth
4 mrt 2024

‘Juffrouw Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu een gewoon meisje, toch zingt ze af en toe nog de mauw- mauw- song en spreekt ze nog prima ‘kats’. Dat laatste komt haar baas Tibbe, die in een krant schrijft, goed van pas. Via de katten- pers- dienst komt hij heel wat verborgen en geheime zaken tegen. Dat geeft weliswaar grote moeilijkheden, maar dankzij Minoes en haar vele kattenvrienden loopt alles goed af.’

Minoes is een heerlijk fantasierijk boek. Het neemt je mee in een wereld waarin poezen en mensen samenwerken en er samen alles aan doen om geheime zaken aan het licht te brengen. Het boek leest lekker snel weg en je hebt hem dan ook in een avondje uit. Perfect als tussendoortje. Af en toe zit er wel wat ‘oud’ taalgebruik in, maar dit is zeker niet storend.
Het was mooi om te lezen hoe de poezen en mensen samenwerkten en dat ze er alles aan deden om het tot een goed einde te brengen. Zelfs de gewonde Jakkepoes stond dapper vooraan!

Ondanks dat Minoes voor de ietswat jongere generatie is, heb ik er zeker van genoten als tussendoortje en heb ik zin om de film opnieuw te kijken.

Meer recensies van Amber Drenth