'Spannende thriller die de aandacht vasthoudt.'

Amber Drenth Amber Drenth
4 mrt 2026

Nadat een vrouw een tas vol dvd’s heeft afgeleverd op het bureau, moet het team van Cara meteen aan de slag. De video’s zijn te gruwelijk voor woorden en al snel blijkt dat er een moordenaar actief is die volgens een vast ritueel werkt: een verzoek, een ontvoering en een moord. De opdracht wordt binnen 48 uur uitgevoerd en opgenomen voor betalende kijkers. Terwijl het team zich op de zaak stort, duikt er al gauw nog een lichaam op, gedood volgens de exacte specificaties van de lijst. Ze moeten de moordenaar snel opsporen, voordat hij opnieuw genadeloos toeslaat…

Dit is mijn eerste boek dat ik van Sam Holland lees, maar niet mijn eerste kennismaking met haar werk. Eerder las ik namelijk al ‘Het laatste woord’ van Louisa Scarr- haar echte naam. Een boek dat ik ook maar liefst vier sterren gaf.

‘De countdown killer’ is het vierde deel in de Major Crimes- serie en het eerste deel dat ik uit deze serie lees. Ik zal meteen eerlijk zijn: je kunt dit boek beter lezen nadat je de eerdere delen hebt gehad.

Inspecteur Cara en haar team moeten keihard werken. We volgen het politieonderzoek stap voor stap en doordat er steeds nieuwe lichamen opduiken, blijft het verhaal boeien. Je wordt het verhaal ingezogen en zodra je begint, is het lastig om het boek nog weg te leggen. De continue dreiging en spanning zorgen ervoor dat je blijft doorlezen. De moordenaar probeert Cara persoonlijk te raken, maar waarom?

Doordat er verschillende pov’s worden belicht, krijgen we meerdere kanten van de zaak te zien. Vooral de pov van degene die achter alles zit, vond ik het meest interessant en spannend.
Het verhaal bevat plot twists en leugens, en de relatie van Cara komt onder druk te staan.

De martelingen en moorden worden vrij uitgebreid beschreven, dus houd daar rekening mee als je hier gevoelig voor bent.

Zoals eerder gezegd raad ik aan om eerst de eerdere delen te lezen. Er zijn namelijk duidelijke connecties met De Echo Man. Je kunt dit boek los lezen, maar dan krijg je al antwoorden op vragen uit het eerdere deel en voelt het verhaal wat onvolledig. Bovendien wil je na dit boek gegarandeerd de andere delen lezen, dus waarom niet gewoon bij deel één beginnen?

Houd je van een spannende thriller die je aandacht vasthoudt en vol zit met plot twists, dan is dit absoluut een aanrader!

Meer recensies van Amber Drenth