'Ik ben benieuwd wat de rest in petto heeft'.
Na drie jaar gewerkt te hebben als chef in het restaurant van haar beste vriendin is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Bregje gaat zes maanden naar Zweden om daar stage te lopen bij topchef Ärne Hakansson. Eenmaal daar aangekomen valt ze van de ene verrassing in de andere. Zo is chef Ärne helemaal niet zo aardig en toegankelijk als dat hij altijd overkomt in zijn documentaire genaamd Culinary Table. En in plaats van koken moet ze groente pellen, schillen en wassen, en de vaat doen. Niet helemaal waar ze voor gekomen is. Toch heeft die onaardige, ruige Ärne iets aantrekkelijks over zich heen en al gauw vind Bregje hem interessant. Ze moet zichzelf er steeds aan herinneren dat hij getrouwd is, maar dromen over hem kan geen kwaad…
De geheimen van de chef serie is mijn eerste kennismaking met de boeken van Eva Roberts. Eva heeft een beeldende schrijfwijze. Het sneeuwlandschap wordt mooi omschreven en ik krijg zin om erheen te gaan, ook al ben ik een echte zomermens.
Bregje heeft het al gauw gehad met haar stage. Die Ärne gedraagt zich als een arrogante, zure man en keurt haar geen blik of ook maar een woord waardig. Ook de taken die ze moet doen is niet waar ze voor gekomen is. Ze wil graag wat leren, maar van groente wassen en schillen wordt ze niet heel veel wijzer.
Brittmarie daarentegen is ontzettend aardig en zo toegankelijk dat je je afvraagt wat ze in vredesnaam in Ärne ziet, behalve zijn Viking-uiterlijk. Ook ontmoeten we de andere stagiaires/ collega’s die allemaal wel aardig lijken, maar erg goed leren we ze niet kennen.
Het is een erg kort boekje dus we gaan niet de diepte in en ik hoop dat dat nog gebeurt in de volgende twee delen. Er komen wat spicy momenten (dromen) in voor en ik ben benieuwd wat de rest in petto heeft.
Ik ga meteen door met het tweede deel genaamd 'Proef' aangezien dit deel mij wel nieuwsgierig heeft gemaakt naar de rest.