Australië, een rollecoaster
Dit boek heeft indruk op me gemaakt.
Jennifer maakt zoveel mee, eerst thuis, maar ook In Australië. Ze raakt betrokken bij de Aboriginals, wordt zelfs opgenomen in een stam. Ze raakt bevriend met een bekende zanger van een band en gaat zelfs mee op tournee. Dan breekt de burgeroorlog uit in Australië en wordt ze meegezogen in de strijd van de Aboriginals. Ze wordt verkracht, gemarteld, er gebeurt van alles. Ondanks alle trauma komt ze hier uiteindelijk sterker uit. Na het officiële einde van de burgeroorlog is de strijd en ellende echter niet voorbij. Zoals vaak suddert er ook hier nog strijd door. Maar in dit geval wordt het ook persoonlijk.
Het is een heftig, maar ook goed geschreven verhaal. Ik leefde helemaal mee. Zo af en toe vond ik het wel heel heftig, ook omdat bijvoorbeeld de martelingen behoorlijk gedetailleerd beschreven worden. Daar moet je wel tegen kunnen. Ik vond het ook wel moeilijk dat sommige zaken echt niet goed afliepen.
Gelukkig zijn er ook de mooie, gelukkige momenten.
Ik raad dit boek zeker aan.
Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.
Gelukkig zijn er ook de mooie, gelukkige momenten.
Ik raad dit boek zeker aan.
Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.