De ronde onderdrone

AnnekeT 31 juli 2025
Het tiende boek van Antoine Camps, en het tweede boek dat ik van hem gelezen heb.

We maken kennis met Jos Vloeberghs en zijn vrouw Ingeborg. Na het winnen van een grote prijs in de loterij, besluiten ze te gaan verhuizen om dichter in de buurt van hun kleinkinderen te zijn. In hun nieuwe buurt krijgen ze te maken met allerlei perikelen met de buren.

Het boek leest vlot weg. De manier waarop Jos zaken aanpakt maakt het spannend en intrigerend. Zo af en toe vroeg ik me wel af hoe 'netjes' het is dat hij het op deze wijze aanpakt, en hoe realistisch dat het zo lang goed gaat, maar ja, het is fictie. Ik vond het best grappig om te lezen hoe hij zaken omdraait en soort van manipuleert (ik weet zo snel geen beter woord).

De hoofstukken zijn ingedeeld met koppen op onderwerp. Hier en daar zijn tekeningen toegevoegd van een van de personen in het verhaal.
De voorkant van het boek heeft een afbeelding van de 'ronde onderdrone'.

Al met al een aardig boek om te lezen. Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.

Meer recensies van AnnekeT