Veranderend Beeld
Een krachtig verhaal over de effecten van een slopende ziekte: Alzheimer. De auteur weet mooi weer te geven op welke wijze deze ziekte langzaam alles kan veranderen, niet alleen voor degene die het heeft, maar ook voor familie en vrienden. Dit niet in een stijl vanuit eigen beleving, maar als echt leesverhaal (roman).
Naast dat het een indrukwekkend beeld geeft van de veranderingen door Alzheimer, zit er nog een andere laag in het verhaal. Dit heeft te maken met het familiegeheim waar op de achterkant van het boek al op gezinspeeld wordt. Het is dus niet alleen een verhaal over Alzheimer, maar ook een verhaal waarin door een gebeurtenis uit het verleden een ander beeld kan ontstaan dan je altijd gedacht hebt. Dus ook een Veranderend Beeld.
De kaft past helemaal bij het boek: een sculptuur van een gezicht waarvan een deel van de bovenkant 'verdwenen' is.
Ik vond het een mooi boek. Met bijna 300 pagina's ben je wel even bezig, maar het blijft boeiend. Wat ik ook mooi vond is dat de hoofstukken waarin teruggeblikt wordt, en langzaam het geheim naar voren komt, schuingedrukt zijn, en dat de datum en plaats erboven staan. Zo herken je het meteen. Niet iedereen zal hiervan houden, maar ik vond het een goede manier van onderscheiden. Ook is er een extra pagina als het verhaal naar een ander werelddeel overgaat (bijvoorbeeld Ierland).
Ik raad dit boek zeker aan.
Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.
Ik raad dit boek zeker aan.
Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.