't Paviljoen

AnnekeT 25 juni 2025
't Paviljoen is met 150 pagina's een lekker dun boek om te lezen, waarin toch veel gebeurd.

We maken kennis met Commissaris Rik Offenbacht, Hoofdinspecteur Jempi Bruynzeels en hun vrouwelijke collega inspecteur Toni Bruynoghe. De dynamiek tussen deze personen is interessant. Ieder heeft zo zijn eigen wijze van denken. Als er een bijna-moord en daarna een moord gepleegd wordt, moeten ze alle zeilen bijzetten om de juiste oplossing te vinden, en niet af te dwalen of te verzanden in verkeerde sporen of theorieën.

De hoofdstukken zijn ingedeeld naar de datum waarop dat deel zich afspeelt. Dat maakt het wel makkelijker om het verhaal te volgen. Het Vlaams maakt het wel iets lastiger voor mij, ik moet soms wennen aan de woordkeuze. Maar dat is ook wel weer een leuke uitdaging, en je leert nog eens wat bij.

De voorkant van het boek geeft wat tennisitems weer, wat past bij de plek waar de moord is gepleegd.

Al met al een aardig boek om te lezen. Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.

Meer recensies van AnnekeT