Liefde tussen mens en vampier

AnnekeT AnnekeT
27 mrt 2022

Gelezen in het kader van Boeken toer.

Het begint als een gewoon verhaal. Fleur werkt, heeft vrienden en leeft haar leven. Op een avond gaat ze uit naar een nieuwe club, met een vampierenthema. Daar ontmoet ze een jongen, Scott. Heel gewoon. Tot blijkt dat Scott een vampier is.
Fleur en Scott krijgen een relatie. Fleur blijkt bijzonder bloed te hebben (k-bloed), dat aantrekkelijk is voor vampieren. Bovendien heeft ze AB- bloed, wat voor Scott een favoriete geur is. Dat maakt de relatie lastiger, omdat Scott echt moeite moet doen om zich in te houden. Maar hij en zijn familie besluiten dat Fleur beschermd moet worden tegen andere vampieren, die maar wat graag haar K-bloed willen drinken.
Fleur blijkt ook nog eens een bijzondere invloed of kracht te hebben. Nieuwsgierig? Lees vooral het boek!

Er wordt afwisselend geschreven vanuit verschillende personen: Fleur, Scott, en zelfs zijn broer. Ik moest wennen aan het taalgebruik, waarschijnlijk omdat het Vlaams Nederlands is. Maar dat maakt het juist extra leuk: eens iets andere woorden en zinnen lezen dan je gewend bent. Het boek leest makkelijk weg. Misschien iets te makkelijk, want ik had het zo uit.

Meer recensies van AnnekeT