Advertentie

De hoofdpersonen van dit boek zijn Abel en Angela. Wonen in Amsterdam en hebben een winkeltje waar cd’s worden verkocht. Abel, zit in een soort midlifecrisis. Na 25 jaar een winkel runnen wil hij zijn jeugddroom vervullen. Een wijngaard runnen in Frankrijk. Abel gaat op onderzoek in Frankrijk en vindt een schitterend bedrijf.
De winkel verkocht, Angela haar baan opgezet en ze vertrekken. Naar Zuid-Frankrijk naar hun ‘mas’. Het runnen van een wijngaard valt niet mee, zeker niet in zo’n gesloten gemeenschap. Toch hebben Abel en Angela een goed contact met de burgemeester van het dorp. Hij helpt hen op weg. Steeds beter doorstaan ze tegenslagen, maar er wordt geen cent verdiend. Tot Abel leest over de Godendrank. Hij gaat aan de slag. WIjnstronken worden vervangen door wietplanten. Dit lijkt een succes te worden. Vooral als de vriend van dochter Lara groter afnemer wordt.
Abel en Angela raken verzeild in de criminele wereld. Samen met hun dochters en enkele dorpsgenoten belanden ze in een spannende strijd. Hoe loopt dit af en wat blijft er nog over van de oorspronkelijke plannen voor de wijngaard?
Ilja Gort weet op een verrassende en grappige manier de lezer snel te binden. Je reist snel mee van Amsterdam naar Zuid-Frankrijk om daar te genieten het landschap. Tevens voel je de spanning tussen dorpsgenoten, en de onderwereld. Een heerlijk boek om op een zomeravond te lezen.

Reacties op: Een aflevering “Ik vertrek”, met tegen- en meevallers.

128
Godendrank - Ilja Gort
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners