Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Reis van je leven

Anton van Alphen 01 februari 2022
Floor is fotograaf en wordt gevraagd om met een collega Veronica naar Egypte af te reizen om daar foto’s te maken voor een brochure. Ze is toe aan een nieuwe uitdaging. Caïro is het beginpunt van het verhaal. Beide dames worden opgehaald op de luchthaven en sluiten aan bij een reisgezelschap. Omdat dit een zakelijke reis is, wil Floor haar opdracht duidelijk krijgen. Veronica houdt het een beetje af. In de ogen van Floor gedraagt ze zich vreemd. Floor ziet haar met mannen in gesprek, maar ontkent dat ze deze personen kent.
In Nederland werd Floor op social media benadert door een attente man. Hamadi, heet hij en blijkt toevallig op hetzelfde moment ook in Egypte te zijn en wil met Floor afspreken. Floor die geen partner heeft voelt zich verleidt, maar heeft ook haar bedenkingen. Er is twijfel. Ryan, een van de deelnemers aan het reisgezelschap, zoekt toenadering tot Floor.
De eerste ontmoeting van Floor met Hamadi is overweldigend. Floor weet niet hoe hiermee om te gaan. Ryan die Hamadi ook kent adviseert Floor. Langzaam wordt Floor in de slangenkuil gezogen.
Liefde, strijd, macht en spanning brengen Floor in ongewilde avonturen. Maar waarom en waardoor. Floor doet vele ontdekkingen. Deze maken haar bewust over haar jeugd, en de relatie die ze thuis heeft ervaren. Deze reis heeft haar uiteindelijk meer gebracht dan ze zich ooit heeft gerealiseerd. Maar is dit alles?

De verhalen die Marja schrijft beleef je vrijwel letterlijk mee met de personages. Deze zijn herkenbaar. Het leest heel fijn. En vraagt om een vervolg.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Anton van Alphen