Ontworteling
Een tijdje terug las ik voor het eerst een ecothriller dat was een beetje buiten mijn comfortzone. Niet iets wat ik zelf snel zou oppakken. Maar Janine Keijzer heeft mij compleet verrast en sindsdien is het genre een nieuwe favoriet.
In ontworteling reist de de journaliste Lara af naar het Amazonegebied. De illegale kap van het oerwoud is een belangrijk thema in het boek. En dat vond ik erg interessant om over te lezen ook dat Nederland hier geen onschuldige in is. Het verhaal kreeg zelfs een beetje een bovennatuurlijk tintje met inheemse medicijnvrouwen die niet zo zitten te wachten op nog meer buitenlanders.
Heel beklemmend wanneer ze door het benauwde immens grote oerwoud struinen. Waar overal het gevaar op de loer ligt. Op het einde ging het wat snel en van de hak op de tak. Maar verder vond heb ik echt genoten.