Cozy en Spice in hel!
Een van de laatste boeken die ik in oktober uit las! Mijn e-reader gaf 631 bladzijdes aan en het klopt wel. Het is een dikkerd!
Lily komt na een verschrikkelijke ziekte in het Hiernamaals terecht. Terwijl zij haar keuzes overdenkt en op onderzoek gaat in de verschillende domeinen van het Hiernamaals. Elk domein komt uit in de Universele Hal en afhankelijk hoe jij je hebt gedragen in je sterfelijk leven kan je wel of niet de domeinen bezoeken. Terwijl Lily op zoek gaat naar de demonen die ze op haar aankomst dag heeft ontmoet, gaat ze de Hel in. Ze maakt vrienden, heeft werk en date zelfs een demonenprins maar hoe zit het dan met haar reïncarnatie?
Rond hoofdstuk 7 dacht ik echt: ‘Waar gaat dit verhaal naar toe? Kiezen om een kijkje te nemen in de Hel??? Wat is dit voor maffe wereld?’ Daarna gaat Lily in de Hel helpen en gingen mijn gedachten meer als: ‘ok ok, op zich wel tof maar je treft op deze plek natuurlijk wel het uitschot van de mensheid.’ En vanaf hoofdstuk 9 werd ik in het verhaal meegezogen! Verkocht! Hooked! Kon het niet meer wegleggen!
‘Gisteravond was ze uit de Hel naar huis gestrompeld, straalbezopen, giechelend als een idioot, terwijl ze buiten adem oude ABBA-nummers zong.’
Hilarisch, dit soort zinnen, want het maakt het zo menselijk. Behalve dan de locatie…
Maar er komen hier ook wat heftige thema’s in voorbij want eerlijk na hoofdstuk 19 hield ik het niet meer droog.
Thema’s als; aanranding, geweld, kindermisbruik, machtsmisbruik, seksueel misbruik en indoctrinatie. Niet de meest zwakke dingen.
Lilly komt in het Hiernamaals door het systeem van de Amerikaanse geneeskunde. Honderden dollars betalen voor testen en onderzoeken. Dat zijn wel dingetjes waar je even overheen moet lezen, zoals dat de Universele Hal nog het meest weg heeft van een enorm foodcourt.
En toch Jaysea Lynn, laat de meeste heftige dingen zijn zoals ze zijn in For whom the Belle Tolls, om dan langzaam te beginnen met vertrouwen en verwerking. En dat kost tijd en tijd is juist iets wat er genoeg is in de Eeuwigheid. De beschrijvingen en wereldopbouw zijn erg goed gedaan. Sterker nog; als het Hiernamaals ook maar een beetje lijkt op de wereld in For whom the Belle Tolls dan is dit echt geen gekke plek om in te bestaan.
Dit is deel 1 en laat deel 2 alsjeblieft over Lucifer gaan. Ik ben benieuwd wie de baas van de Hel tegenover hem krijgt! Deze romantasy is een stuk harder dan de cosy fantasy boeken van Travis Baldtree maar als je daar de actie een beetje miste dan kom je met dit boek wel aan je trekken! Oh, en zitten wat spicy scenes tussen! Door dit soort verhalen is het helemaal niet erg om een boek van 600 bladzijdes op te pakken. Ik begin de Hel een beetje te missen… Heerlijk verhaal!