magische tatoeages

De cover met de schedel dominant in het midden is echt een blikvanger! Vloek van inkt gaat over magische tatoeages, met Metty wiens lot het is om moordenaar te worden. Geweldig uitgangspunt!

Metty Jones gaat samen met haar ouders op haar tiende verjaardag naar een profetes, om te kijken wat haar magische tattoo is die haar lot voorspelt. Maar ze heeft een ongeluks lot, ze is voorbestemd om moordenaar te worden! Een jaar later heeft haar vader een geheimzinnige afspraak op haar verjaardag maar hij verdwijnt. Daarom neemt haar tante Magnifiek Jones haar mee naar Nieuw-Londen, een fantastische zwevende stad vol magie. Maar daar zijn ook de beruchte Zwarte Motten…

Meticula, Metty, Jones is elf jaar, enigst kind van Kapitein Moralis Jones en Daphne Wollf. Metty woont samen met haar vader en ziet haar moeder vrij weinig. Gelukkig is haar vader er altijd en zijn ze een hecht gezin. Ze had aan de profetes gevraagd om ‘een niet-saaie tattoo’ maar om dan een moordenaars tattoo te krijgen was niet wat ze verwachte. Eigenlijk is ze hartstikke aardig en normaal, voor een moordenaar. Wel is Metty, eigenwijs, wilskrachtig en bezorgt om haar vader.

‘Omdat ik niet naar je geluisterd heb. Omdat ik mijn eigen beslissingen nam. Omdat ik weiger om niks te doen en duimen te draaien en te wachten totdat alles als bij toverslag beter wordt.’

De schrijfstijl van Philippa Leathley is enorm beeldend. Het eerste hoofdstuk gebeurt er zoveel dat het lastig was om alles voor mij te zien maar zodra Metty met haar tante naar Nieuw-Londen reist wordt alles rustig opgebouwd en zie je alles voor je. Het bliksemreizen, de gondels en de windfietsen! Wat een fantastische manieren van vervoer!

Metty is zo bezorgt om haar vader dat ze zelf een zoektocht start. Tegen de wens in van haar tante. Haar zoektocht zorgt ervoor dat ze in allerlei gevaarlijke situaties belandt en bijzondere mensen ontmoet. Maar niet iedereen is even vriendelijk.

Metty Jones en de schedeltattoo is een aanrader voor iedereen die van magische werelden zoals Nevermoor houdt, eigenwijze kinderen en van magische lots tatoeages.

Bedankt uitgeverij LS voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van beachhouseboeken