Advertentie

Het lijkt erop dat Evan Smoak in ieder boek een nieuw type uitdaging krijgt. Zo zat hij in deel 2 gedurende een groot deel van het verhaal opgesloten en daardoor moest hij andere vaardigheden inzetten dan in het eerste deel. In dit derde deel moet hij leren samenwerken met andere mensen en een emotionele band met mensen aangaan.

Hoewel ik Evan in zijn eentje nog altijd het leukst vind, biedt het samenwerken met andere mensen wel geweldige mogelijkheden. Zo krijgt hij iets groots voor elkaar dat hem alleen mogelijk niet was gelukt. Dit levert ook weer enorm spannende actiescenes op. Evan speelt zijn vijanden trouwens op een enorm slimme manier tegen elkaar uit.

Twee mensen vragen in dit boek emotionele steun van Evan. Hij heeft hier totaal geen ervaring mee. Hoewel hij in het ene geval nogal de mist in gaat, lukt het in het andere geval wel redelijk om er iets van te maken. Dit vond ik een interessante toevoeging aan het verhaal.

Door de nieuwe typen uitdaging die Evan tegen komt, is dit boek toch weer anders dan zijn voorgangers. Hurwitz gebruikt niet steeds hetzelfde trucje, maar komt steeds met iets nieuws. Dit vind ik een sterk punt aan deze reeks.

Er is gedurende het boek iets mysterieus aan de hand waar Evan deel van uitmaakt. Het enige dat duidelijk is, is dat het om iets groots, belangrijks en gevaarlijks gaat en dat zijn vijanden niet puur uit persoonlijke overwegingen achter hem aanzitten. De spanning over wat dit kan zijn wordt er goed ingehouden. Als tegen het einde meer bekend wordt, loopt Evan tegen de ultieme uitdaging aan, die hij in het volgende deel zal aangaan. Ik ben zeer benieuwd hoe het Evan in het volgende deel zal vergaan en of het lukt om te doen wat hij wil doen.

Reacties op: Deze serie blijft verrassen

158
De rekruut - Gregg Hurwitz
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker