Advertentie

Stille wateren is het verhaal van de psychisch belaste Sophie, inmiddels 29 jaar oud en vanwege een delict veroordeeld tot wonen bij haar ouders, in mijn ogen is het een veroordeling, dit komt het toekomstperspectief van Sophie niet ten goede. Ouders hebben het beste met hun dochter voor maar bij mij halen ze het bloed onder de nagels vandaan. Er is weinig tot geen ruimte voor ontwikkeling in welke vorm dan ook, het voelt voor Sophie nog erger dan een gevangenis. Ze wordt behandeld als een klein kind, dat legt een trieste ondertoon in het verhaal.

Ongemakkelijk schraapt Sophie met haar voet over de grond. Haar toekomst is een donker gat waar ze liever omheen loopt. De dagen rijgen zich aaneen en ze is blij als er weer een voorbij is, al ziet ze dan direct weer op tegen de volgende.

Het verhaal is vanwege mijn werk in een beschermde woonvorm heel herkenbaar, vooral de personages zijn dermate goed uitgewerkt dat ik ze kan spiegelen met de realiteit, alles wat gebeurt is psychologisch goed onderbouwd. De schrijfstijl van de zusjes Nagelkerke valt bij mij in de smaak, vooral de onderhuidse spanning is voelbaar. Sophie heeft voor mij de gunfactor, zij verdient een tweede kans in de drukke maatschappij waar we allemaal mee te dealen hebben. Stille wateren is een psychologische thriller waarin je gelijk het leven van Sophie wordt ingezogen, naarmate het verhaal vordert blijkt niets te zijn wat het is en wordt mijn angst waarheid. De hoofdstukken zijn wisselend geschreven vanuit heden en verleden, het mooie in dit verhaal is dat het heden nog steeds complex is qua functioneren van de personages, dit zorgt ervoor dat de twijfel over de waarheid tot het eind blijft borrelen. Sophie leidt een lijdzaam leven, ze heeft het zwaar en dat voel je. Stille wateren heeft een ontknoping die ervoor zorgt dat ik mezelf even moet knijpen want deze zag ik niet aankomen. Het is er wel één die ik achteraf al in een eerder boek ben tegen gekomen maar dat doet hier niets af aan de originaliteit van het verhaal.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 4
psychologie: 5

Stille wateren krijgt van mij 4,5 sterren.


Reacties op: Stille wateren

97
Stille wateren - Eva Nagelkerke
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker