De ervaring van een fulltime avonturier, die verliefd is op het leven
In deze tropische temperaturen en met een vakantie in het verschiet, lees ik graag verhalen over mooie reizen. Een boek met een titel als Fulltime avonturier sluit hier natuurlijk perfect bij aan, en dan is het ook nog eens in zo’n fijne, reisbestendige editie.
Tamar gooit haar leven totaal om. Ze zegt haar baan als recherchepsycholoog op, doet al haar bezittingen weg en gaat op reis. Ze fietst en wandelt door Europa, Nieuw-Zeeland, Mongolië en Jordanië. Alleen, maar ook in gezelschap van (nieuwe) vrienden, honden, paarden, kamelen en zelfs een ezel. In deze reizen komt ze zichzelf, maar ook een hoop andere, bijzondere mensen en dieren tegen. Je leest over haar ervaring als fulltime avonturier, die verliefd is op het leven.
Fulltime avonturier is een speciaal, maar ook eerlijk reisverslag. Ik heb volgens mij nog niet eerder zo’n verhaal gelezen, maar ik vond het buitengewoon interessant en intrigerend. Je krijgt genoeg mee van de gevoelens van de hoofdpersoon, of die nu positief (meestal) of negatief (soms) zijn. Ook weet de auteur de omgevingen in geuren en kleuren te beschrijven, zonder dat het langdradig wordt. De schrijfstijl is fijn: hoewel een verslag is, is het erg verhalend en toegankelijk geschreven. En ondanks het verhaal helemaal niet zweverig is, staat het vol met mooie levenslessen en wijze quotes. Een paar voorbeelden:
- “Door je te ontdoen van al je moeten, ontmoet je jezelf.”
- Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest.”
- “Is de sleutel tot geluk wellicht gelegen in de rust die je nog vóór je dood kunt vinden? … De rust dat ik niemand hoef te zijn, dat ik niets te bewijzen heb, mijn pad gevonden heb en me door mijn eigen kompas durf te laten leiden.”
- “De enige manier om een tocht van 650 kilometer te beginnen, is namelijk door de eerste stap te zetten.”
Ook als je zelf totaal niet deze avontuurlijke ambitie hebt, is het een mooi verhaal om bij weg te dromen. Het zet je ook even goed aan het denken welke (kleine of grote) dingen je in het leven belangrijk vindt.
Ik heb dit recensie-exemplaar moge ontvangen van Uitgeverij Rainbow. Dank hiervoor!
Dit heeft mijn mening over het boek uiteraard niet beïnvloed.
- “Door je te ontdoen van al je moeten, ontmoet je jezelf.”
- Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest.”
Dit heeft mijn mening over het boek uiteraard niet beïnvloed.