Puzzelen in Londen

Boekenbarones 26 januari 2024
De puzzelman is mijn eerste kennismaking met Nadine Matheson. Het is haar debuut en tevens het eerste boek met inspecteur Anjelica Henley in de hoofdrol. In het dagelijks leven woont Nadine in Londen en werkt ze als strafrechtadvocaat.

In de proloog maak je kennis met drie verschillende personen die om de beurt een afgehakt lichaamsdeel vinden. Tijdens het wandelen ontdekt een man een afgehakte arm, anderhalve kilometer verderop wordt een romp zonder hoofd gevonden en als laatste wordt er een afgehakt been gevonden. De proloog is kort maar erg sterk neergezet. Je begint meteen midden in de actie en dat maakte dat ik meteen lekker in het verhaal zat!

De vraag is alleen, zijn dit de lichaamsdelen van slechts één persoon of hebben we te maken met verschillende personen?

Het team dat dit onderzoek op gaat pakken staat onder leiding van Anjelica Henley, haar vaste partner wordt ingeruild voor een stagiaire, waar ze in eerste instantie helemaal niet op zit te wachten. Naarmate ze hem beter leert kennen neemt de irritatie af en begint ze hem steeds meer te waarderen.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven maar die van Anjelica voert de boventoon. Dit zorgt ervoor dat we haar zowel goed leren kennen als inspecteur, evenals echtgenoot en moeder. Dat de andere personages minder aan het woord zijn wil niet zeggen dat ze minder goed uitgewerkt zijn. Je krijgt van iedereen precies de juiste dosis informatie om het verhaal compleet te maken.

Een aantal clichés zie je wel voorbijkomen maar dat maakt het boek niet minder spannend. De spanningsboog staat voor mij genoeg op spanning gedurende het verhaal. Nadine heeft een hele beeldende manier van schrijven waardoor ik vaker het gevoel had dat ik erbij stond. En het schuwt Nadine ook helemaal niet om alle gruwelijke details tot in de puntjes met ons te delen.

Voor een debuut vind ik het erg goed geschreven, en ik ben dus heel benieuwd waar ze in de toekomst nog meer mee zal komen.

Meer recensies van Boekenbarones

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.