Advertentie

‘Het magische verhaal van de Verteller’ begint vrij rustig. In het begin van het verhaal lijkt er namelijk niet zoveel te gebeuren. Laura Alblas geeft haar lezers de tijd om aan de verschillende personages te wennen en om ze wat beter te leren kennen. Dat zorgt er helaas wel voor dat je in eerste instantie niet lekker in het verhaal komt. Je weet niet zo goed wat je met Lucy en vooral Emma aan moet en wat nu precies de rol van Eli en zijn baas in het verhaal zullen zijn. Maar naarmate het verhaal vordert, gebeurt er meer en ontdek je hoe een en ander in elkaar steekt.

Het verhaal wordt vanuit meerdere personages verteld. Als lezer weet je daardoor soms meer dan de personages zelf. Altijd interessant als een auteur daarvoor kiest. Wat ‘Het magische verhaal van de Verteller’ extra leuk maakt, zijn de verwijzingen naar The Beatles. Alblas blijkt een hele grote fan van deze groep te zijn. Ze gebruikt delen uit liedjes als titels voor haar hoofdstukken en ze verwijst regelmatig naar deze bekende groep. Dat zullen Beatles-fans zeker kunnen waarderen.

De ontknoping is verrassend en soms niet altijd even geloofwaardig, maar het past wel binnen het verhaal en binnen het genre. Liefhebbers van fantasy-achtige boeken zullen dit verhaal met plezier lezen en hebben wellicht vaker te maken gehad met dit soort eindes.

Reacties op: Even wennen in het begin

7
Het magische verhaal van de Verteller - Laura Alblas
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker