Advertentie

Na het eerste hoofdstuk van ‘Noordkaap’ is de toon meteen gezet; dit gaat een interessant boek worden. Je bent meteen getriggerd om verder te gaan lezen en te ontdekken wat er allemaal gebeurd is. Nathalie Pagie zorgt er daarna eerst voor dat je de verschillende personages uit het boek leert kennen. Dat haalt even de snelheid uit het verhaal, maar je hebt al die informatie wel nodig om het gehele verhaal te kunnen volgen en begrijpen.

Als het daadwerkelijke experiment echt is begonnen, komt de snelheid meteen weer terug in het verhaal. Door de beeldende schrijfstijl van de auteur zie je de omgeving, de personages en de experimenten zo voor je. Dat levert af en toe huiveringwekkende beelden op je netvlies op. Heel knap dat Pagie dat voor elkaar krijgt. Wat mij betreft, mag dit boek verfilmd gaan worden. Het leent zich erg goed voor een spannende en interessante thriller op het witte doek.

Stukje bij beetje ontdek je wat precies de bedoeling is met het wetenschappelijk experiment en tegelijkertijd wil je weten wat de politie over het eerste slachtoffer ontdekt. De afwisseling tussen het experiment en het onderzoek zorgen ervoor dat je door blijft lezen. De auteur weet op de juiste momenten te wisselen van locatie, waardoor je haast niet kunt stoppen met lezen. Heerlijk!

De ontknoping is spannend en kent in ieder geval één verrassend element dat je van tevoren niet zag aankomen. ‘Noordkaap’ is wat mij betreft één van de beste thrillers die Pagie tot nu toe heeft geschreven.

Reacties op: Spannende en interessante thriller

61
Noordkaap - Nathalie Pagie
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker