Geweldig leuke feelgood
In Bagels en een bakkie troost leren we Marit dan kennen. Ze lijkt haar leven goed op orde te hebben hoewel dat niet altijd even simpel is na het overlijden van haar ouders. Heel hun leven heeft ze overgenomen: Bagels & Beans en de opvoeding voor haar zoveel jongere broer. Maar als je ouder wordt, ga je je soms toch vragen stellen. Op dit punt van haar leven stappen we in haar verhaal. Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn maar ook Marit heeft haar donkere momenten en verdriet vanuit haar verleden. Dit weet Van de Velde mooi weer te geven. Ze durft enkele taboethema’s op deze manier zeer levendig en bespreekbaar te maken. Marit heeft zeker geen zorgeloos leven gehad ontdekken we maar zo wordt ze nog levendiger voor je ogen.
Van de Velde heeft een opbouw in haar verhaal waar je ingezogen wordt. Een fijne schrijfstijl waar je lekker met een bakje koffie, macchiato of een theetje van kunt genieten in de bank (liefst onder een dekentje). Voelen we ons niet allemaal geregeld onzeker? Doen we het wel goed? Hebben we in het verleden wel de juiste beslissingen genomen? Achtervolgen ons nog dingen waar we nu niets maar aan kunnen veranderen? Zo veel herkenningsmomenten komen er voorbij. En dit alles met een laagje van glazuur waardoor het zo mooi wordt.
Ik lees niet zo vaak feelgood maar hier heb ik enorm genoten van diepgang, opbouw en het laagje romantiek eroverheen. Dit is zo een boek waarom ik in de toekomst misschien eens vaker feelgood ga lezen.