Parijs ten top!
Wanneer ik mensen probeer uit te leggen waarom ik zo dol ben op Parijs en hoe goed ik me voel wanneer ik de stad bezoek, kijken ze me vaak een beetje vreemd aan. Ze proberen het te snappen, maar eigenlijk is het bijna niet te begrijpen. Totdat Mirjam mij een berichtje stuurde met de vraag of ik haar boek wilde lezen. Natuurlijk! Vooral wanneer Parijs het hoofdonderwerp is. En wat ik niemand kon uitleggen, las ik terug in het verhaal. Hoe fijn ik me in Parijs voel, hoezeer het voor mij mijn tweede thuis is en de plek is waar ik het liefst wil zijn; ik merkte dat Mirjam dat precies hetzelfde had. En dat voelde ik tijdens het lezen. De liefde voor Parijs spatte van de regels af. Voor mij voelde het lezen van dit boek als thuiskomen
Bestemming Parijs gaat over Chloe, Lizzy en Sofia. Alle drie hebben zij een reden om naar Parijs te komen. Chloe wil, voordat ze gaat trouwen met Peter, naar de Franse hoofdstad om in de voetsporen te treden van haar favoriete schrijver: Hemingway. Lizzy wil een wereldberoemde muze worden en duikt in het Franse kunstenaarsleven. En Sofia runt een delicatessenwinkel in Montmartre. Haar oude leven in Amerika heeft ze achter zich gelaten, iets wat ze prima vindt, totdat het verleden haar inhaalt
Het verhaal is ondanks de drie verhaallijnen overzichtelijk en makkelijk te volgen en begrijpen. Geen moment heb je het idee dat je als lezer het zicht op het verhaal verliest. Wat ik wel jammer vind, is dat het hele boek in verleden tijd is geschreven. Tegenwoordig tijd had het verhaal wellicht nog meer laten leven. Hoe dan ook, het went snel en op een gegeven moment heb je het niet meer in de gaten. Bestemming Parijs is een heerlijke feelgood, waarbij je je vingers aflikt en zin krijgt in croissantjes, macarons en andere Franse lekkernijen. En uiteraard zin om de stad zelf te bezoeken, maar helaas blijft dat voorlopig nog een droom. Kortom: een absolute aanrader