lollig vousvoyeren

Lisanne Stam Lisanne Stam
6 mrt 2021

‘Geen wonder dat je met niemand genoegen neemt. Je wilt dat ze voldoen aan een waslijst aan vereisten, als… alsof je een span paarden aanschaft bij Tattersalls.’
‘Dus wat is dan de bedoeling? Dat je een proefrit op haar maakt, en haar gebit inspecteert?’

Mr. Jeremy Malcolm heeft een lijst, hier dient zijn toekomstige vrouw aan te voldoen. Zodra Miss Julia Thistlewaite door hem wordt afgewezen, nodigt ze Miss Selina Dalton uit om Mr. Malcolm in de val te lokken… Ze smeden plannen om te zorgen dat Mr. Malcolm op Miss Dalton gaat vallen.

Zoals je merkt, staat vousvoyeren hoog in het vaandel. U hier, u daar, u overal! Het verhaal speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk, dus dat is niet geheel vreemd. Hoewel het keurig is geschreven is er een lollige ondertoon merkbaar.
Het is een vermakelijk verhaal wat je binnen een fractie hebt uitgelezen.
Alle personages zijn zo divers en Miss Julia is écht een figuur met hoofdletter F! Door Figuur krijg je zin om tegen het boek te schreeuwen.
Gemene plannen, grappige wendingen en een halsstarrige Mr. Malcolm en Miss Dalton.
Kortom, een leuke kennismaking met deze schrijfster. Binnenkort is de verfilming ook te zien en dat lijkt me erg vermakelijk!
Bedankt AW Bruna voor dit geinige verhaal.

Meer recensies van Lisanne Stam