Rauw - plat - hilarisch
Let op: Parental advisory - explicit content!
BB is haar man Ken stiekem een beetje zat. Hij is saai en uit geen emoties.
Echtbot - een getrouwde man die zich meer als een robot gedraagt dan als een mens. Deze cyborg is in regel gehoorzaam, doelgericht, introvert, rigide in zijn voorliefde voor regels en routine, seksueel geremd, wars van lol.
Als psychologe van beroep zet ze al haar date-ervaringen in een dagboek, evenals de situatie met Ken.
Toch krijgt hij er lucht van en dan begint het hele tafereel. Kan BB haar echtgenoot zo 'kneden' tot de man die zij voor ogen heeft?
Met de man die zij voor ogen heeft, bedoelt zij een seksmachine die haar complimenten geeft.
Als het boek al begint met een hysterische noot en een expliciete woordenlijst, heb je mij al in de tas!
Zodra ik begon met lezen, kreeg ik een sterk vergelijkbaar gevoel met het boek van Chelsea Handler (Mijn horizontale leven). Toevallig wordt Chelsea er ook een keer in benoemd.
Ik kreeg het erg te doen met Ken, die krijgt het best te verduren met BB als echtgenote. Stiekem is ze gewoon jaloers dat hun dochter voetmassages krijgt én zij niet.
'Maar laat me je één ding vertellen, dagboek. Die motherfucker heeft nog NOOIT mijn voeten aangeraakt. Blijkbaar zijn de voetjes van je babydochter niet 'goor', terwijl zij er toch zeker een keer per week poep op heeft zitten van de keren dat ik haar verschoon en de poepluier niet snel genoeg wegtrek.'
BB is erin geslaagd om een verhaal levendig en rauw neer te zetten, als lezer wil je gewoon weten of haar snode plannen gaan lukken. De personages staan zo in contrast met elkaar en je kunt je echt een voorstelling van hen maken. Een rockster, een skinhead die iedereen haat, een nitwit...
Hoewel, de voorstelling staat op Netflix. Uiteraard ga ik deze kijken. Na het zien van de trailer, ben ik heel benieuwd hoe dit op het witte doek verschijnt. De trailer is tóch anders dan het boek, dat je 't even weet. Dat heb ik al even goed bekeken.
Kernwoorden: rauw, plat, schaamteloos, hilarisch en ik-griezel-nu-nog-meer-van-tepelpiercings-gadverdarrie.
Het is een boek boordevol seks én ik denk dat je als lezer dat moet kunnen waarderen. Als je dit niet exact je ding is, dan is het niet raadzaam erin te beginnen. BB weet in ieder geval hoe ze een fucking Mustang topless kan besturen én een origineel boek kan schrijven.
Na al deze ervaringen is het wel een mooie ode aan de liefde:
Ik wil hem overal mee naartoe nemen. Ik wil dat we honderd worden en op hetzelfde moment doodgaan. Ik wil dat ze na de crematie onze as vermengen, ons in een rivier dumpen en dan toekijken hoe die as als koffiemelk gezellig naar de oceaan kabbelt.
(Je zou het bijna in je trouwgeloften benoemen)
Lieve Z&K, bedankt voor deze toffe ervaring. En een dikke pluim voor het originele verhaal en de uitmuntende vertaling.