Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Lach en een stroom aan tranen

Lisanne Stam 24 augustus 2021 Auteur
‘Je kunt maar een zekere mate van afwijzing aan voordat je trots het wint.’

Ellamara is een blogger, ze recenseert en heeft veel online contact met Cinder. Ze heeft geen idee wie hij is, andersom ook niet. Toch is hun gevoel voor elkaar intens en dat wordt niet altijd door de buitenwereld begrepen.
Wanneer haar moeder haar verrast met een leuke trip op haar verjaardag, valt haar leven abrupt in duigen. Ze verliest haar moeder, ze is zelf aan één kant verbrand en ze moet noodgedwongen bij haar vader en zijn gezin wonen na een helse revalidatieperiode.

Potjandikkeme… wat is dit een verhaal! Een hedendaagse hervertelling van Assepoester die je tot op de botten raakt. Het eerste hoofdstuk grijpt je op zo’n intense manier, waardoor je wilt doorlezen. Binnen een mum van tijd heb je het uit en ben je benieuwd naar het vervolg.
De karakters zijn allen op hun eigen manier bijzonder, naarmate het verhaal vordert kom je steeds meer de consequenties van hun gedrag te weten. Dit is afgewisseld met een lach en een stroom aan tranen. Wat heb ik hier van mogen genieten. Ik vond het leuk om de berichtjes van Cinder & Ella te lezen en wanneer de ontknoping komt dat ze elkaar echt leren kennen.
Toch ben ik erg benieuwd of zij in het vervolg contact gaat opnemen met haar ‘oude’ vriendinnen.
Kortom, ga dit bijzondere complexe verhaal lezen!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Lisanne Stam

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?